2018-06-27 23:57:45• hírek • MTI

Brazília nyerte a ki-ki meccset Szerbia ellen

FIFA World Cup

FIFA World Cup, Zürich, Switzerland. 44M likes. The Official Facebook Page of the 2018 FIFA World Cup Russia www.fifa.com/worldcup

A brazil válogatott az E csoport élén zárt az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután a 3., utolsó fordulóban szerdán 2-0-ra legyőzte az így búcsúzó szerb együttest.

 

Sérüléssel indult a mérkőzés, korán elvesztette a balhátvéd Marcelót a brazil válogatott. A találkozón mindkét félnek a három pont megszerzése jelentette volna a biztos továbbjutást, ehhez bő fél óra meddő mezőnyfölény után Paulinho találatával a brazilok kerültek közelebb. A kevés kísérlet mellett - négy brazil és három szerb kapura tartó lövés - a dél-amerikaiak enyhe dominanciája mutatkozott a labdatartásban, 58 százalékban volt a labda a szövetségi kapitány Tite együttesénél az első félidőben.
    

A második játékrészben is a brazilok akarata érvényesült, s ez egyre inkább megmutatkozott helyzetekben is. Egy szöglet és Thiago Silva fejese után kétgólosra növelték előnyüket, ezt követően pedig még inkább a szerbek térfelén zajlott a játék, s a brazil válogatott többször kapuja elé szorította ellenfelét. 
    

A selecao sikerével a csoport élén zárt, így hétfőn Szamarában Mexikóval találkozik. A szerbek búcsúztak az oroszországi tornától.

 

A csoport másik meccsén a  svájci labdarúgó-válogatott a Costa Rica elleni 2-2-es döntetlennel zárta a csoportkört, így a négyes második helyén jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

 

A hatodik percben Yann Sommernek két hatalmas bravúrt is be kellett mutatnia ahhoz, hogy Svájc ne kerüljön hamar hátrányba, nem sokkal később a keresztléc mentette meg ettől az európaiakat. A svájciak először az első negyedóra végén veszélyeztettek, s fokozatosan átvették a mérkőzés irányítását.
    

Fél órát követően első kapura lövésükből gólt szereztek, amikor Dzemaili hat méterről bombázott a kapuba, így ők mehettek előnnyel az öltözőbe.
    

A fordulás után tíz perccel egyenlített Costa Rica, Kendall Waston találata volt a közép-amerikai csapat első gólja a mostani vb-n. Az előző tornán negyeddöntős együttes 424 perc elteltével volt eredményes ismét világbajnokságon, az idei 32 résztvevő közül a Costa Rica-iak találtak be utolsóként.
    

 

FIFA World Cup

FIFA World Cup added a new photo - with Federación Costarricense de Fútbol and Schweizerischer Fussballverband - Association Suisse de Football at Nizhny Novgorod Oblast.

Az utolsó negyed órára Svájc fokozta a tempót, ellenfele egyre jobban elfáradt, de annak ellenére, hogy az európaiak a csereként beállt Josip Drmic góljával másodszor is vezetéshez jutottak, Ruiz szerencsés büntetőjének - hivatalosan Sommer öngóljának - hála Costa Rica sem pont nélkül utazik haza.

 

A svájciak kedden 17 órakor, Szentpéterváron a svéd válogatottal találkoznak a 16 között.


E csoport:
Brazília
– Szerbia 2-0
gólok: Paulinho (36.), Silva (68.)

Svájc – Costa Rica 2-2
gólok: Dzemaili (31.), Drmic (88.) illetve Waston (56.), Sommer (92., öngól)
A csoport végeredménye: 1. Brazília 7 pont, 2. Svájc 5p., 3. Szerbia 3p., 4. Costa Rica 1p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: