2010-06-20 23:11:30• hírek • Szatmar.ro

Brazília máris túlélte a halálcsoportot

A selecao magabiztosan győzte le a nehéz helyzetbe kerülő Elefántcsontpartot.

Hollandia után másodikként Brazília is bebiztosította továbbjutását, miután a halálcsoportnak tartott G jegyű kvartettben második meccsét is megnyerte, ezúttal Elefántcsontpart ellen. A meglehetősen egyoldalú és eseménytelen meccs ideges hangulatban ért véget, ám ez mit sem változtat azon, hogy a legjobbnak tartott afrikai csapat a kiesés szélére került.

Amíg Brazília kezdő csapatában nem történt változás az előző meccshez képest, addig Sven-Göran Ericsson pályára küldhette a sérüléséből felépülő Didier Drogbát. A Chelsea csatára azonban sokáig nem hozott különösebb változást csapata játékába, amely inkább volt óvatos, mint támadó. A dél-amerikaiak sem vállaltak komolyabb kockázatot, Robinho két, mérsékelten veszélyes lövését leszámítva nem is történt sok minden. Mindez egész a 25. percig, amikor Robinho, Kaka majd Luis Fabiano varázsolt kicsit, megszerezve a vezetést Brazíliának. Előző focista sarokkal tette tovább a labdát a Real Madrid középpályásának, aki egy finom mozdulattal adta tovább, a Sevilla csatára pedig éles szögből, erősen a léc alá vágta a lasztit. Ezzel ő lett a 70. brazil világbajnoki gólszerző.

A találat utáni periódusban a brazilok tettek szert némi mezőnyfölényre, amely ugyanolyan meddő volt, mint az elefántok dominanciája által jellemezhető utolsó néhány perc, amikor csak Dindane és Ebou távoli lövése jelentett némi veszélyt Julio Cesar kapujára.

A második játékrész jóval mozgalmasabban kezdődött, Brazília pedig gyorsan megduplázta előnyét. Történt, hogy az 51. percben Luis Fabiano előbb Zokorának, majd Kolo Tourénak osztott ki egy egy esernyőt, majd a halóba bombázott. Apró szépséghibája a találatnak, hogy a Sevilla csatára közben kétszer is kézzel ért a labdához....Miközben Drogba az első komoly elefántcsontparti helyzetet jegyezte, majd Barry védte Kaka lövését, megszületett a harmadik brazil találat is. Kaka futott el a bal oldalon, a középre gurított labdájára pedig Elano megengedhetetlenül egyedül érkezett és nem is hibázott.

Ez a találat kellően lehangolta az afrikaiakat, akik egyre keményebb belemenésekkel, a brazilok pedig egyre komolyabb színészkedésekkel múlatták az időt. Bár a 74. percben Yaya Touré pazar beadása és a brazil védelem elbambulása nyomán Drogba megszerezte első világbajnoki gólját, ami egyben az első olyan találat volt, amit afrikai csapat Brazíliának lő világbajnokságon, a találkozó vége nem erről marad emlékezetes. A két csapat játékosai rendkívül idegesek voltak, Lannoy játékvezető pedig elvesztette minden tekintélyét, így több lökdösődés is kialakult, Kaka pedig három perc alatt két sárgát is begyűjtött. Tegyük hozzá, hogy a második lapnál a brazilok sztárja teljesen vétlen volt.

A Milan egykori játékosa így nem játszhat a Portugália elleni, utolsó csoportmeccsen, amely Brazília számára nem bír komolyabb téttel. Elefántcsontpartnak ugyanakkor győznie kell majd Észak-Korea ellen, bár könnyen lehet, hogy ez sem lesz elég a továbbjutáshoz.

Brazília - Elefántcsontpart 3-1
gólok:
Luis Fabiano (25., 51), Elano (63.), illetve Drogba (74.)
Brazília: Julio Cesar - Maicón, Lúcio, Juan, Bastos - Felipe Melo, Gilberto Silva, Elano (Alves, 67.), Kaká - Robinho (Ramires, 93.), Luís Fabiano
Elefántcsontpart: Barry - Demel, Kolo Touré, Zokora, Tiene - Yaya Touré, Eboué (Romaric, 72.), Tiote - Dindane (Gervinho, 54.), Drogba, Kalou (Keita, 68.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: