2009-04-17 16:23:20• hírek • Szatmar.ro

Brawnt támadja Briatore

A Renault főnöke szerint a FIA és a „csaló" Brawn unalmassá teszik a Forma1-et.

Flavio Briatore továbbra sincs kibékülve a diffúzorokról szóló vita végkimenetelével (mint ismeretes, a Nemzetközi Automobil Szövetség-FIA szabályosnak ítélte a Brawn, a Williams és a Toyota által használt dupla fenéklemezeket) és ezért újabb kirohanást intézett a sportág vezetői ellen.

 

A Renault elnöke korábban csalónak nevezte Brawnt, most pedig azt mondta, hogy a FIA és a vitatott alkatrészt használó istálló tönkre teszik a sportág hihetőségét. „A mi pilótáink világbajnokok voltak és most jön egy pasas, aki majdnem nyugdíjba ment és egy másik, aki amúgy rendkívül aranyos fickó, és a világbajnoki címért hajtanak. Hol itt a hihetőség?"

Briatore szerint annyi időbe kerülhet a többiek számára a diffúzorok cseréje, ami alatt eldőlhet a világbajnokin cím. Mert ha így mennek tovább a dolgok, akkor „Buttonnak 60, Nakadzsimának 50 pontja lesz és ez nem fogja érdekelni az embereket, inkább meghallgatják az eredményt a rádióban".

Az olasz azt sem érti, hogy miközben a FIA folyton a költségcsökkentésről beszél, mégis újabb kiadásokra kényszeríti az istállókat. Elmondása szerint a Renault-nak csak a KERS 15 millió eurójába, az új diffúzorok kifejlesztése pedig 10 milliójába kerül majd.Az igazság az, hogy alulmaradt a Renault és a Ferrari

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: