2009-03-06 11:01:10• hírek • Szatmar.ro

Brawn GP néven indul az ex-Honda

Ross Brawn megvette a Hondát, így az biztosan indul az idei Forma1-es szezonban.

Péntek reggel hivatalosan is bejelentették, amit csütörtök este már megszimatolt a sajtó, mégpedig, hogy az egykori Honda csapatát a korábbi versenyigazgató Ross Brawn vette meg és az istálló az ő nevén indul majd a sorozatban.

Az elmúlt hónapok nagyon kemény kihívást jelentettek, de a próbálkozásaik megnyugtató eredménnyel zárultak - nyilatkozta Ross Brawn a bemutatkozó sajtótájékoztatón. A brit szakember köszönetet mondott egyrészt a Forma1-es csapatokat tömörítő FOTA-nak, mert a költségcsökkentések nélkül csapata nem indulhatna a száguldó cirkuszban, másrészről pedig a Hondának, amely mindenben támogatta őt a tárgyalások során.

Az már korábban eldőlt, hogy Jenson Button és Rubens Barrichello lesz a két pilóta, akik immár negyedik éve szerepelnek egymás mellett és a tapasztalatuk sokat segíthet, mivel, mint ahogy azt Brawn is kiemelte, nem sok idejük lesz a tesztelésekre. Az is köztudott volt, hogy amennyiben az istálló anyagi támogatásra lel, akkor a Mercedes szállítja majd számukra a motorokat. Nem lehet még tudni, hogy milyen színekben pompáznak majd a versenyautók, az istálló honlapja egyelőre fehér-fekete-neonsárga elemeket vonultat föl.

Ross Brawn hatalmas tapasztalattal rendelkezik a Forma1-ben, ahol 1976-ban a March nevű, versenyautókat gyártó műhelyben debütált, mint esztergályos. Ezt követően dolgozott az Arrows-nál, majd Williamsnél az aerodinamikával foglalkozott, a Benettonnál és a Ferrarinál technikai direktorként dolgozott, ahol Michael Schumacher oldalán sikert sikerre halmozott. Három éve, 2006 óta a Honda igazgatója volt.

Még nem tudni, hogy milyen színekben, de Button idén is ott lesz a mezőnyben.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: