2008-11-02 17:28:43• hírek • Szatmar.ro

Bravúros győzelmek

A magyar és a román férfi kézilabda-válogatott egyaránt fontos győzelmet aratott az Eb.-selejtezőkön.

A 2010-es férfi kézilabda Európa-bajnokság selejtezőinek második fordulójában a magyar válogatott Veszprémben a pekingi olimpián negyedik helyezett Horvátországot fogadta. A mérkőzés elején a hazaiak védelme nem a legjobban funkcionált, ennek köszönhetően a vendégek kerültek előnybe és ezt sokáig tartani is tudták. Ráadásul a 10-11-es állásnál a magyar csapat egyik legjobbja, Eklemovics Nikola lábtörést szenvedett, így a szerb származású játékos nem folytathatta a mérkőzést. Ez meg is zavarta kissé a magyar csapatot, a horvátok el tudtak menni három góllal. A félidő végére aztán feljöttek a magyarok, csak egy utolsó pillanatokban szerzett találatnak köszönhetően vonalhattak előnnyel az öltözőbe a vendégek (15-16).

A második félidő sem hozott semmi újat, a horvátok egyészen a 47. percig vezettek egy-két góllal. Ekkor Császár Gábor (fotó) találatával először szerzett vezetést a magyar csapat, amit aztán végig meg is tartott. Az izgalmas végjátékban Császár és Putics Barna góljai biztosították a magyar előnyt, a horvátok büntetőkkel tartották magukat. Illetve a hátrányukat, így végül 30-28 lett Magyarország javára.

Románia Buzauban lépett pályára és ellenfele nem kevésbé volt neves: a világbajnoki ezüstérmes, olimpiai ötödik Lengyelország.  A mérkőzést bátortanul kezdték a románok, a lengyelek el is mentek 4-1-re, majd 8-4-re. Ezt követően a hazaiak ötöt dobtak zsinórban és máris 9-8 a javukra. A román válogatott agresszív védekezésével és a gyors kontráival a lengyelek nem nagyon tudtak mit kezdeni, így a szünetben már 16-13 volt a hazaiak javára.

A második félidőben tovább tartott a román csapat jó játéka, amihez Stanescu remek védei és Ghionea góljai is kellettek. A hazaiak négy gólos előnye aztán a játékrész derekán egyre csökkent (21-20). A hátralévő időben folyamatosan 2-3 góllal vezetett Románia, amit meg is tudott tartani, így a vége 33-29 lett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: