2019-12-02 13:37:52• hírek • Szatmár.ro

Bravúros győzelem született a XX. Partiumi Focikupán

A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés immár huszadik alkalommal szervezte meg a Partiumi Focikupát, melynek helyszíneként ebben az évben is a már jól ismert Both Katalin Sportterem szolgált.

A szombati csoportkörök során minden a tervezettek szerint zajlott, köszönhetően a csapatok szervezettségének és a szervezést megelőző előkészületeknek. A XX. Partiumi Focikupára összesen 12 csapat jelentkezett, melyeket először 3 csoportba osztottak, ezt követően mindenki mindenkivel játszott a csoportkörökön belül. Ezt követően minden csoportból az első két helyen lévő csapat, illetve a két legjobb 3. helyezést elérő csapat jutott tovább a negyeddöntőkbe, amelyeket vasárnap játszottak.


Az A csoportból első helyen a Vörös Ördögök jutottak tovább, másodikon a Szatmári fiúk, ebből a csoportból került ki a legjobb harmadik helyezett csapat is, aki nem más, mint az Autonet FC. A B csoportból az első: Kapufa FC, a második: Zöld Sasok, a C csoportból pedig: a Golissimó első, a Sentierri második, illetve a Hám János csapata nyerte el a második legjobb 3. helyet.
 

Vasárnap a negyeddöntőkkel kezdődött a nap: az első mérkőzésen a Vörös Ördögök játszottak a Zöld Sasokkal, és bár az ördög sosem alszik, ennek ellenére elég kipihentek voltak ahhoz, hogy győzelmet arassanak a sasok felett. A második negyeddöntőben a Kapufa FC játszott a Sentierri ellen, ahol a Sentierri rúgott több gólt, így ők jutottak a legjobb 4 közé. A harmadik negyeddöntőben a Golissimó csapata mérkőzött meg az Autonet FC-vel és előbbi került ki nyertesként az összecsapásból. A negyedik és egyben utolsó negyeddöntőt a Szatmári Fiúk játszották a Hám János csapatával, itt a Szatmári Fiúk bizonyultak jobbnak, így ők jutottak az legjobb négy közé.


Ezt követőn az elődöntők következtek: elsőként a Vörös Ördögök a Sentierrivel, ezt követően pedig a Golissimó a Szatmári Fiúkkal csapott össze, a mérkőzéseket követően pedig a Sentierri a Golissimóval került a döntőbe, a kisdöntőt pedig a Vörös Ördögök játszották le. Végezetül a képzeletbeli dobogó harmadik fokát a Vörös Ördögök foglalhatták el, miután 5-2-re verték a Szatmári Fiúkat
 

A XX. Partiumi Focikupát a Sentierri csapata nyerte egy roppant eseménydús és hihetetlenül izgalmas döntőt követően, amelyben a megadott kétszer 15 perces játékidőben pattanásig feszültek az idegek, ugyanis a végső sípszót követően 1-1-et mutatott az eredményjelző. A mérkőzés végső csúcspontját a büntetőrúgások jelentették, szám szerint 3-3, azonban a Golissimó csapatának első játékosa – bár a kupa addigi részében kapusgyilkos lába volt – valami miatt kihagyta a büntetőrúgást, így következő két csapattársa hiába talált be a hálóba, mindez kevésnek bizonyult, hiszen a Sentierri csapatából büntetőre kiválasztott játékosok mind betaláltak és a büntetőket követően az eredményjelző 4-3-at mutatott.
 

A díjakat Kereskényi Gábor polgármester és Maskulik Csaba, Szatmárnémeti városmenedzsere adta át. A díjátadót megelőzően Kereskényi Gábor Szatmárnémeti Polgármestere gratulált a nyerteseknek két nyelven is, illetve megköszönte a szervezőknek és játékvezetőknek azt, hogy ilyen színvonalasan megszervezték és levezényelték a XX. Partiumi Focikupát. Zárszóként Kereskényi a döntősöknek külön is gratulált, hiszen egy roppant izgalmas és magasszintű játékot mutattak be.
 

Muresán István, a kupa főszervezője a díjátadó végén megköszönte a csapatoknak, hogy a 20 Partiumi Focikupa a fair-play szabályait betartva, feszültségmentesen zajlott le, illetve megköszönte a játékvezetők és a focikupán segédkező önkénteseknek a munkáját is. „Nagy öröm számomra, hogy a 20. Partiumi Focikupát sikerült úgy megszervezni, hogy az ne szóljon másról, mint a futballról és annak szeretetéről. Az előző évek nézeteltéréseit kirobbantó hozzáállást minden csapatnak sikerült otthon hagynia, ez becsülendő, és remélem, hogy a következő években is ez lesz jellemző a MIK által szervezett teremfutball kupákra.”
 

A kupa gólkirálya Sorin Marian lett 13 találattal.


A szervezők ezúton is köszönik a támogatást a Communitas Alapítványnak, hiszen nélkülük nem lehetett volna ilyen színvonalas a rendezvény.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: