2013-03-13 11:20:35• hírek • MTI

Bravúr kellene az Arsenaltól

Óriási bravúrra lenne szüksége az Arsenalnak a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a továbbjutáshoz, mivel kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia Európa egyik legjobb formában lévő csapata, a Bayern München otthonában.

A müncheni együttes ebben a szezonban mindössze két alkalommal szenvedett vereséget: a BL-ben még október 2-án a fehérorosz BATE Boriszov otthonában, míg a Bundesligában október 28-án, hazai környezetben a Bayer Leverkusentől.
A Bayern - amely a párharc első felvonását 3-1-re nyerte az Emirates Stadionban - története során csak egyszer kapott ki otthon angol csapattól, a Norwich City még az UEFA Kupa 1993/94-es kiírásában diadalmaskodott 2-1-re a bajor fővárosban. Ezekbe a találkozókba ugyanakkor nem számít bele az elmúlt szezon müncheni döntője, amelyen a bajorok büntetőkkel maradtak alul a Chelsea-vel szemben.

Az Arsenal története során eddig csak egyszer veszített otthon az első mérkőzésen az európai kupákban, éppen egy német csapattal szemben: a Borussia Mönchengladbach az UEFA Kupa 1993/94-es idényének első fordulójában kettős győzelemmel nyerte a párharcot.

Amennyiben a Bayern győz, ez lesz a klub történetének 150. európai kupamérkőzésen aratott sikere.



A másik szerdai nyolcaddöntőben a Málaga minimális hátrányból vág neki az FC Porto elleni összecsapásnak. A spanyol együttes már azzal is története legnagyobb sikerét érte el, hogy újoncként bejutott a legjobb 16 közé, ugyanakkor reális esélye van a továbbjutásra, hiszen a csoportkörben a Zenitet és az AC Milant is legyőzte.

A rutin viszont egyértelműen a portugálok mellett szól, ugyanis történetük során eddig 33 olyan európai kupapárharcot vívtak meg, amelyen hazai sikert követően továbbjutottak. Amennyiben a Porto kikap, akkor az a századik veresége lesz az európai kupaporondon.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, visszavágó (első meccs eredménye):
Bayern München - Arsenal
21.45 (1-3) DigiSpo1.hu, DigiSport1.ro, DolceSport1
Malaga - Porto 21.45 (0-1) DigiSport2.hu, DigiSport2.ro, DolceSport2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: