2013-07-16 23:23:14• hírek • Kocsis Zoltán

Kinek a századik, kinek az első

Kinek a századik, kinek az első - így foglalhatnánk össze dióhéjban a Steaua és a Pandurii kedd esti európai kupameccsét: a román rekordbajnok ugyanis a Vardar Szkopje ellen történelme 100. győzelmét aratta az európai kupákban, míg a Pandurii első döntetlenjét könyvelhette el a nemzetközi porondon.

Óriási lendülettel kezdte a meccset a Steaua, aminek gyorsan meg is lett eredménye, hisz a piros-kékek 21 perc elteltével már két góllal vezetettek. Előbb a 12. percben Adrian Popa kapufája után rúgta az eléje kerülő labdát a kvázi üres kapuba 11 méterről Cristian Tanase, majd egy szöglet után Mihai Pintilii fejelt előre vetődve a kapu hosszú sarkába. Akár több is lehetett volna a Steaua előnye, ám Alexandru Bourceanu szabadrúgásból a kapufát találta el, majd Iasmin Latovlevic, Pintilii, majd Stefan Nikolic is célt tévesztett.

Magabiztosságtól duzzadó, bizonyítási vágytól hajtott, taktikailag tudatos, technikailag szellemes játékkal rukkolt elő a Steaua, a Vardar Szkopjének egyszerűen esélyt sem adva a kibontakozásra. Ráadásul az félidő ráadásában tovább növelték előnyüket a hazaiak, amikor Popa ismét eltalálta a kapufát, ám az onnan kipattanó labda a földön fekvő Igor Pavlovic hátáról a gólvonalon túlra került.

A második félidő Tanase veszélyes lövésével kezdődött, ám később a románok visszavettek a tempóból. Ennek ellenére a második játékrész a Steaua és Pavlovic párharcává változott. A Vardar 30 éves montenegrói kapusa bravúrok sorát mutatta többek között Federico Piovaccari közeli lövésénél, majd Gabriel Iancu három próbálkozásánál is. Amikor pedig Pavlovic verve volt, akkor Piovaccari közelről kapu fölé pördített.

Hasonlóan offenzív és veszélyes futballal rukkolt elő történelme első európai kupameccsén a Pandurii is a Levadia Tallinn otthonában, csak a Steaua eredményessége nem párosult játékához. Az első félidőben Deivydas Matulevicius és Dan Nistor egyaránt két-két komoly lehetőséget hagyott veszni. A második félidőben is folytatódtak a vendégek támadásai, ám azok sorra kimaradtak. Marko Momcsilovics és Eric de Oliveira célt tévesztett, Hristu Paraszkevac pedig a kapufát találta el. A legnagyobb lehetőséget mégis Matulevicius szalasztotta el, aki négy méterről csak az oldalhálóba fejelte a labdát.

A Vardarral ellentétben a Levadia legalább egy komoly lehetőséget ki tudott alakítani - Marek Kaljumäe lövését Mingote védte -, a továbbjutás egyértelmű esélyese azonban mindkét párosításban a két román csapat. A Steauának ez lenne sorozatban a 13. sikerrel megvívott egyenes kieséses párharca valamely európai kupa selejtezőjében, míg a Pandurii-nak az első.

Bajnokok Ligája, II. selejtezőkör, első meccs:
Steaua - Vardar Szkopje 3-0
gólok: Tanase (12.), Pintilii (21.), Pavlovic (46., öngól)

Európa Liga, II. selejtezőkör, első meccs:
Levadia Tallinn - Pandurii 0-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: