2013-07-23 12:53:29• hírek • MTI/ Kocsis Zoltán

Bravúr kell a Győrnek, kirándul a Steaua

Bravúros teljesítményre van szüksége a Győri ETO-nak az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen a kedd esti idegenbeli visszavágón ahhoz, hogy ott legyen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. A Steaua viszont szinte máris a következő körben érezheti magát.

A magyar bajnok már a múlt szerdai, hazai meccsen kiesésközeli helyzetbe sodródott azzal, hogy 2-0-s vereséget szenvedett izraeli riválisától. Pintér Attila együttese a második körös párharcának első felvonásán ráadásul igen gyenge játékot produkálva kapott ki, ennél fogva szenzációszámba menne, ha ekkora hátrányból, vendégként lenne képes kiharcolni a továbbjutást, és folytathatná szereplését a BL-ben.

A győrieknél - a futballklub honlapjának híre szerint - az első összecsapás kezdőcsapatának tagjai közül egyedül Völgyi Dániel nem tarthatott a csapattal Tel-Avivba, a balhátvédet sérülés tartotta otthon. A hazaiaknál is lehet majd hiányzó: a Maccabi egyik edzésén megsérült ugyanis az izraeli bajnok első számú csatára, a svéd Rade Prica, s nem tudni, hogy Paulo Sousa, a Videoton korábbi portugál trénere harcba vetheti-e egyik legjobbját a Bloomfield Stadionban is.

Vélhetően lesz hiányzója a keddi visszavágón a Steauának is, hisz a román rekordbajnok egyik legértékesebb játékosa, Vlad Chiriches már a hétvégi, Ceahlaul ellen bajnokit is kihagyta kisebb sérülés miatt. Őt valószínűleg a szatmári Florin Gardos pótolja. Mivel az első meccsen imponáló fölénnyel 3-0-ra nyert a katonacsapat, Laurentiu Reghecampf a sajtó értesülései szerint több alapemberét is pihentetheti. Cristian Tanase helyett Paul Parvulescu, Mihai Pintilii helyett pedig Andrei Prepelita kaphat bizonyítási lehetőséget.

Nincsenek ilyen kellemes gondjai viszont a Vardar Szkopje edzőjének, Blagoja Milevskinek. Sőt, igazság szerint a mesternek csak gondjai vannak. Nem elég, hogy csapata csapnivalóan játszott egy hete Bukarestben - kapura sem rúgtak a macedónok -, de a klub anyagi helyzete kritikus, Szkopje polgármesteri hivatala a hírek szerint 1,5 millió euróért eladásra bocsátotta az egyesületet. A 36.400-s befogadóképességű II. Makedón Fülöp stadionban közel húszezer szurkolót várnak a szervezők kedd este.

Továbbjutás esetén a Győr a svájci Basellel, a Steaua pedig a grúz Dinamo Tbiliszivel mérkőzik a következő körben.

Bajnokok Ligája II selejtezőkör, visszavágók (első meccs eredménye):

Maccabi Tel-Aviv - Győr 21.30 m1
vardar-Szkopje - Steaua 21.45 ProTV

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: