2019-05-19 06:49:08• hírek • Szatmár.ro

Bravúr! 2:2 lett a női kosárlabdabajnokság döntő párharcának állása!

Olyan csoda történt Szatmárnémetiben, amire a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának szurkolói már nagyon régóta vágynak: egymás után kétszer is megverte a VSK a bajnoki címvédő, és hosszú ideig a romániai női kosárlabdában gyakorlatilag egyeduralkodó Sepsi-SIC-et.  

A bajnokság három győzelemig tartó döntőjében a két csapat először Sepsiszentgyörgyön találkozott: előbb 66:54-re, majd 57:49-re nyertek a házigazdák, így már csak egy győzelem hiányzott az újabb bajnoki címükhöz. Ám következtek a szatmárnémeti meccsek!
 

A Both Katalin Sportterem lelátója mindkét alkalommal zsúfolásig telt, a lányok pedig nagyot küzdöttek. Előbb csütörtökön verték a Sepsit 52:47 arányban, majd szombat délután lett egy meglehetősen izgalmas mérkőzésen 59:56 az állás. Egy olyan mérkőzésen, amelyen ráadásul a Sepsi kezdett jobban: 7:12 volt az első negyed vége, majd Maikel Lopez tanítványai magukhoz tértek és 26:18-ra nyerték a másodikat. A folytatásban egy 15:12-es és egy 11:14-re végződő játékrésszel zárult a csata. Őrült meccs volt ez, amelyen az eddig talán kicsit keveset szerepeltetett Oláh Andrea 18 ponttal vezette győzelemre csapatát, a legjobb lepattanógyőjtő pedig az irányító Amukamara volt...
 

Így az ötödik, sepsiszentgyörgyi mérkőzés dönt a bajnoki cím sorsáról május 21-én, 19 órai kezdettel.
 

Hajrá lányok, kis szerencsével összejöhet a rég áhított bajnoki cím!


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: