2016-04-17 11:50:24• hírek • Kocsis Zoltán

Brassói, szatmári, nagyváradi és kovásznai győztes a VVVV-n

Egyre népszerűbb az egykor a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum háziversenyeként napvilágot látott Vidám Versek Versmondó Versenye, azaz a VVVV. Ezt bizonyítja, hogy amíg tavaly 107-en vettek részt az országos döntőben, addig idén már 164-en érkeztek a verseny bölcsőjének számító tanintézménybe.

A VVVV hivatalos megnyitója még péntek délután volt, a verseny maga pedig szombaton zajlott. A 14 különböző romániai megyéből érkezett 164 diák összesen négy korosztályban bizonyíthatta tudását, rátermettségét, adottságait, felkészültségét. A négy kategória győztesei Brassóból, Szatmárnémetiből, Nagyváradról és Kovásznából érkeztek.

Az előkészítő, első és második osztályosok korosztályában a Brassói 15-ös Számú Általános Iskola diákja, Benedek Márk (felkészítője Ferencz-Nagy Mária) végzett az élen a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium diákja, Dancs Máté (Márton Magdolna) és a Szatmárhegyi Általános Iskola tanulója, Fehér Zsófia (Muntán Antal) előtt, a kolozsvári Bibza Boldizsár ( Báthory István Gimnázium, Bartha Magda, Kovács Ildikó), a kézdivásárhelyi Hella Johanna (Nagy Mózes Gimnázium, Kerekes Izabella), a szatmárnémeti Hariton Márton (Református Gimnázium, Elek Ramóna) és a csíkszeredai Kalamár Tamás (Nagy István Művészeti Líceum, Lázár Katalin) dicséretet kapott.

A III-IV. osztályosok között hazai siker született, hisz a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákja, Csapó-Ilyés Panna (felkészítője Doloczki Márta) végzett az első helyen, a második a szilágycsehi Gyulaffy László Általános Iskola diákja, Farcas Éva Júlia (Varga Dobai Erzsébet), a harmadik pedig a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Gimnázium tanulója, Szenkovits Ervin (Pálfi Levente) lett, a kézdivásárhelyi Opra Tamás Roland (Molnár Józsiás Általános Iskola, Bartük Emília, Szotyori Enikő), a  gyimesközéploki  Sára Virág (Majláth Gusztáv Károly Általános Iskola, Salamon Piroska), a hargitai Bakcsi Réka (Petőfi Sándor Általános Iskola, Szüszer-Nagy Mónika) és a szatmári Mekker Martin (Református Gimnázium, Mekker Melinda) dicséretben részesült.

Az V-VI. osztályosok között nagyváradi győzelem született az Ady Endre Gimnázium diákjának, Guba Áron Máténak (felkészítő Sarkadi Viktória) köszönhetően. Ő a temesvári Bartók Béla Gimnázium diákját, Szatmári Karolát (Kovács Pop Ibolya) és a Sarmasági Műszaki Líceum diákját, Kiss Virágot (Veres Erzsébet) előzte meg, míg ebben a korosztályban a kézdivásárhelyi Rancz Gyárfás Hanna (Petőfi Sándor Általános Iskola, Peti Botond), az érmihályfalvai Molnár Boróka Lilla (Zelk Zoltán Általános Iskola, Boros Emőke) és az Arad megyei Kisiratosról érkezett Almási Eszter (Pater Godó Mihály Általános Iskola, Szabó Csilla) kapott dicséretet.

Végezetül a legnagyobbak, a VII-VIII. osztályosok között a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákja, Molnár Gergely (Incefi Tünde) nyűgözte le leginkább a zsűri tagjait. A második helyen a felsőbányai Közlekedési Líceum tanulója, Hitter Ágota Gertrúd (Bokos Enikő), a harmadikon pedig a szilágysági Vasvári Ákos (Varga Dobai István) végzett, míg a szatmári Benkovics Barbara (Református Gimnázium, Varga-Bressel Christiane) valamint a nagyváradi Papp Zsófia Csilla (Ady Endre Gimnázium, Kozma Éva) dicséretet érdemelt ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: