2009-09-03 14:17:35• hírek • Balogh Anita

Brassóban kezdenek a kézilabdások

Történelmi fontosságú kézilabdameccsre fog sor kerülni vasárnap: a VSK játékosai a RomCri ellen lépnek majd pályára - először az élvonalban.

A Román Kézilabdabajnokság első vonalában ugyan már megkezdődtek a meccsek - csütörtökön a Konstancai HCM és a Székelyidvarhelyi HC, előbbi nyert - ám a szatmári sportrajongók számára a vasárnapi nap lesz a legfontosabb, hiszen a VSK kézilabdázói akkor, 11 órai kezdettel Brassóban lépnek majd pályára, első ligás történelmük első mérkőzésén. Az ellenfél nem lesz ismeretlen a szatmári csapat számára, hiszen az első vonalba jutásért vívott osztályozón már játszott egymással a két csapat, akkor a Cenk alatti csapat nyert, de mindketten bejutottak az egy szinttel magasabb bajnokságba. Palkó János technikai igazgató szerint a VSK optimistán nézhet a mérkőzés elé, hiszen alaposan kielemezték az ellenfél játékát és ismerik a gyenge pontjaikat.

A VSK igazgatótanácsának elnöke, Kereskényi Gábor szerint a győzelem azért is lenne fontos, hogy a szatmári együttes megmutassa: nem véletlenül jutottak fel az élvonalba.


Történelmi meccset játszanak a fiúk vasárnap
Történelmi meccset játszanak a fiúk vasárnap


Az 1. forduló további programja, péntek: Nagybányai HC Minaur Ştiinţa-Kolozsvári U Transilvania. Szombat: Tg. Jiu-i Energia Lignitul-Suceavai U Bucovina, Medgidiai CSM- Temesvári Poli Municipal. Vasárnap: Brassói Rom Cri Municipal-Szatmárnémeti VSK, Resicabányai UCM-Bákói Ştiinţa Dedeman, Bukaresti Steaua-Bukaresti Dinamo (Digisport, 20.30).

A VSK kerete, zárójelben a poszt, az életkor és a legutóbbi klub: Teremi László (kapus, 34, VSK), Pereverzia Mihály (kapus, 38, Resicabányai UCM), Lucian Cioroiu (kapus, 23, VSK), Mateş Florin (beállós, 29, VSK), Silviu Surducan (jobboldali átlövő, 31, VSK), Nagy István (irányító, 27, VSK), Vlad Ardelean (balszélső, 22, VSK), Cristian Savlovschi (jobbátlövő, 27, VSK), Mircea Alisie (beállós, 24, Szászsebesi CSM), Radu Ciornohuz (jobbátlövő, 28, Kolozsvári U Transilvania), Varga Antal (balszélső 25, VSK), Oláh János (jobbszélső 24, VSK), Birtalan István (balátlövő, 26, VSK), Nenad Savics (28, beállós, Tatabánya Carbonex), Bozsidar Bursacs (28, átlövő, GAS Kilkisz), Jan Vizsbovszkij (32, irányító, Resicabányai UCM). Edzők: Palkó János és Nicolae Istrate.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: