2012-09-28 11:15:02• hírek • Póti Orsolya

Brahms-hangversennyel kezdődött a zenei fesztivál

Szeptember 27-én Brahms-hangversennyel vette kezdetét a Szatmári Zenei Napok, amelyet immár  35. alkalommal rendez meg a „Dinu Lipatti" Filharmónia. A koncert első felében Dana Borsan zongoraművésznő fantasztikus játékát hallhatta a közönség.

A XXXV. Szatmári Zenei Napok Nemzetközi Fesztivál szimfonikus koncertekkel, kamarakoncertekkel operával és különféle hangversenyekkel várja a zenekedvelőket szeptember 27. és október 25. között.

A „Dinu Lipatti" Filharmónia és partnerei közreműködésével szervezett rendezvény nyitókoncertjére szeptember 27-én, csütörtök este 18.30 órától került sor a szatmári filharmóniában. A fesztivál egy rendkívüli Brahms-hangversennyel vette kezdetét, melynek első felében a zeneszerző I. zongorakoncertje csendült fel. Szólistaként közreműködött Dana Borsan zongoraművésznő, kinek teljesítménye igazi nagy művészhez méltó volt.

A kolozsvári születésű Borsan neve több mint 35 éve szerepel a romániai filharmóniák plakátjain, és közel 20 országban, több mint 900 koncerten és hangversenyen lépett fel az évek során. Többek között Berlin, Párizs, Bologna, Sydney, Budapest, Hong-Kong neves színpadjain láthatta a közönség. A zongoraművésznő több mint 200 karmesterrel működött együtt és több neves nemzetközi zenei fesztivál meghívottja volt.

Először 12 éves korában lépett közönség elé Mozart egyik darabjával. Már akkor különleges tehetségnek bizonyult.

A koncert második felében Johannes Brahms I. szimfóniáját adta elő a szatmári filharmónia zenekara Shinya Ozaki vezénylésével. A szép számú közönség lelkes tapssal hálálta meg a művészek produkcióját.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: