2010-10-12 17:07:46• hírek • Póti Orsolya

Bővül a szamosdarai halastó

Már javában zajlanak a bővítési munkálatok a Szamosdarai halastó környékén. A Szatmárnémeti Sporthorgászok Egyesülete a jelenlegi négy hektárnyi vízfelületet idén még két hektárral fogja bővíteni. - tájékoztatott Czumbil Tibor a Sporthorgászok Egyesületének elnöke.

Március környékén nagy volt az érdeklődés a szamosdarai halastó működtetése iránt, de a létesítmény a Szatmárnémeti Sporthorgász Egyesületéjé maradt. A pusztadaróci helyi tanács úgy döntött, hogy tizenöt évre hosszabbítja meg a szerződést az egyesülettel, amelyben útjavítás, rehabilitálás, a tó kiterjesztése, valamint a zöldövezet rendszeres karbantartása is szerepel.

A szamosdarai tó régóta a megye legnépszerűbb ilyen létesítménye, mivel közel van a megyeközponthoz. Az egyesület már beindította a bővítési munkálatokat a tó környéken, azonban nem zajlik minden zökkenőmentesen.

A Szatmárnémeti Sporthorgászok Egyesületének elnöke, Czumbil Tibor portálunknak elmondta: a munkálatok már elkezdődtek, és a gyors beavatkozásnak köszönhetően idén két hektárral bővül a tó. Egy ideje viszont arra várnak, hogy a helyi polgármesteri hivatal szabja ki a tó határait, illetve  állapítsa meg az új töltések helyét.

„A horgászok nagy örömére válna az is, ha a választöltésről elterelnék a csordát. Gaman Mihai polgármester  korában már megígérte, abban az esetben, ha beindítjuk a munkálatokat. A fejlesztés már javában zajlik, de a csordát még nem terelték el." - mondta el Czumbil Tibor.

Az egyesület ebben az évben már csak a szamosdarai tó fejlesztésére összpontosít; anyagi hiányok miatt már nem történik haltelepítés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: