2011-01-14 15:11:52• hírek • Szatmar.ro

Bővül a közvilágítás a 16-os negyedben

A parkolók létesítése miatt a közvilágítást is meg kell oldani azokon a részeken, ahol hiányosságok vannak, erről is döntenek majd a városatyák a 27-ei tanácsülésen.

A garázsbontási bonyodalmak után nem lehet idegen már a lakosok számára, hogy a 16-os negyedben parkolókat létesítenek a lakópark rendszerezése érdekében. Ez a városrész hajdanán nagyon rosszul volt kialakítva, szűk utcákkal, kevés kijárattal, ahol a közlekedést még az amúgy is keskeny utcák szélén parkoló autók is megnehezítik. Ahhoz, hogy rendezettebb, és kevésbé zsúfoltabb legyen a lakónegyed, összesen 866 autó számára alakítanak ki parkolót.

Egy 88 helyes parkolót a Crizantemei, a Rozmarin valamint az Sanatatii sugárút és a Brandusa utcai park között hoznak létre. Egy nagyobb parkoló szintén a Crizantemei, a Rozmarin, a Zenit és az Sanatatii sugárút között lesz, itt 193 autó kaphat helyet. Ennél jóval többen férnek el majd a Capricornului, a Muncii és a Sanatatii út, valamint az Universului sétány között, ez egy 399 férőhelyes terület.

A Rodului tér és az Asztronauták, Muncii, Universului sétány, valamint a Sanatatii sugárút között létrehoznak még egy 186 autónak helyet adó parkolót is.
Ezeket a nagy területeket ki is kell világítani, éppen ezért utcai lámpatesteket helyeznek el. Erre a biztonság miatt is szükség van, hiszen sötétben bátrabban lépnek akcióba az autók feltörésére szakosodott bűnözők.
Egyelőre még nem lehet meghatározni a befektetés pontos összegét, de az Ilisesti utcai közvilágítás dokumentációját alapul véve ennek a projektnek az értéke körülbelül 177.000 lejre rúghat, TVA nélkül.


Új világítótestek kerülhetnek a negyed utcáira
Új világítótestek kerülhetnek a negyed utcáira


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: