2013-08-02 11:26:30• hírek • Kocsis Zoltán

Bővítik az óvodát, cserélik a fűtésrendszert Sárközújlakon

Jelentős modernizációs munkálatok zajlanak Sárközújlakon a tanügyi intézményekben, a gyerekeket több újdonság is fogadja majd az új tanév kezdetén: a líceumban kicserélik a fűtőrendszert, a Nagyállomás utcai óvodát pedig bővítik. Piricsi Artúr polgármester azonban elmondta, nem csak a tanügyben lesznek változások, hisz munkálatok folynak a lakodalmas teremben és a halottasházakban is.

A nyár egyik legnagyobb beruházása a líceumot érinti, ahol a polgármesteri hivatal lecseréli a fűtésrendszert. Eddig ugyanis gázolajjal működő kazánok szolgáltatták a meleget - már amennyire szolgáltatták. Óránként 25 liter üzemanyag fogyott, ami havi 40.000 lejes költséget rótt a polgármesteri hivatali nyakába. Az új fás kazán 150.000 lejbe kerül, ám számítások szerint a fűtés éves költségei 40.000 lejre csökkennek - azaz másfél tél alatt amortizálódik a beruházás, magyarázta Piricsi.

Szintén a tanügyet érintő beruházás az általános iskola egyik óvodájának bővítése. Az Avasújváros felé vezető út közelében található, a helyiek által csak Nagyállomásnak nevezett városrészben két új termet, mosdót és új bejáratot kap az óvoda. Ezzel az épület befogadóképessége gyakorlatilag megkétszereződik, a 34.000 lejes beruházás következtében a kéttucatnyi gyerek színvonalasabb környezetben töltheti hétköznapjait, mondja a polgármester.

Bővítik az óvodát Sárközújlakon

Nem csak a tanügyi intézményekben folynak azonban modernizálási munkálatok Sárközújlakon. Valamennyi halottasházba klíma került, míg a lakodalmas terem tetőszerkezetét augusztus végén kezdik lecserélni - ez 80.000 lejbe kerül. Ezzel azonban nem ér véget a 350 fős terem felújítása. Idén a konyhán a sor, ahol új padlócsempe, padlófűtés kerül, kicserélik a konyhagépeket, modernizálják a hűtőkamrát, a mosdót, a zuhanyzót. Minderre 147.000 lejt különített el a helyi tanács. Jövőre új székeket, asztalokat vásárolnak majd, ez további közel százezer lejbe kerül, tájékoztat Piricsi Artúr polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: