2012-10-18 15:03:59• hírek • MTI

Bővíti romániai kapacitását a Wizz Air

Bővíti romániai kapacitását a Wizz Air diszkont légi társaság, amely új járatokat indít Kolozsvárról, illetve növeli egyes ottani járatainak gyakoriságát - jelentette be Abrán György, a társaság kereskedelmi igazgatója csütörtökön Kolozsváron sajtótájékoztatón.

A Mediafax hírügynökség tudósítása szerint a magyar légitársaság 2013 májusától Kolozsvárról Bariba, Brüsszelbe és Eindhovenbe indít új járatokat heti két alkalommal. Ezzel egyidejűleg növeli a Kolozsvárról induló dortmundi, milánói és párizsi járatainak gyakoriságát heti öt alkalomra.

Abrán György emlékeztetett, hogy négy légi bázisuk van Romániában, ezek közül a legnagyobb a kolozsvári, ahol egy harmadik repülőgéppel bővítik kapacitásukat. Reményeik szerint sikerül 25 százalékkal növelni az erdélyi városba közlekedő utasaik számát, amely így becslésük szerint 730 ezerre nőhet 2013-ban.
A Wizz Air tavaly nyitotta meg legújabb telephelyét Marosvásárhelyen. A kolozsvárin és a marosvásárhelyin kívül Bukarestben és Temesváron van még bázisa.

A Wizz Air saját korábbi közlése szerint Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, amely 39 A320-as Airbusból álló flottát üzemeltet, 16 állomásról, 256 útvonalon, 82 desztinációval 29 országba közlekedik. A társaság 1.500 repülési szakembert foglalkoztat, és 2012-ben több mint 12 millió utast szállít.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: