2009-10-29 16:04:23• hírek • Ferenczi Noémi

Bővítenék az iskolaközpontot

Három emeletes szárnnyal bővítené a Gheorghe Dragos Gazdasági Iskolaközpont épületét az önkormányzat. A csütörtöki tanácsülésen elfogadták a bővítés gazdasági-műszaki mutatóit, illetve a megvalósíthatósági tanulmányt.

A csütörtökön elfogadott tanulmány szerint, a befektetés 11.293.841 lejbe kerülne, melyet saját forrásból, kormánytámogatásból vagy pályázati pénzből valósítanak meg az önkormányzat. Az uniós források terén egyelőre nincsenek olyan pályázati kiírások, melyek lehetővé tennék az ilyen jellegű támogatások megszerzését, azonban bármikor ismét megjelenhetnek ezek a pályázási lehetőségek. Akkor majd előnyben leszünk a többi pályázóhoz képest, mivel már elkészültek ezek a tanulmányok - tudtuk meg Koncz Andreától, a nemzetközi pályázatokért felelős iroda vezetőjétől.

A tervek szerint, az új három emeletes szárnyban szaktantermeket, laborokat és osztálytermeket alakítanának ki. Az iskolaközpontban jelenleg középiskolai és szakképesítés is zajlik összesen 24 osztályteremben. Az épület bővítését az indokolja, hogy ezekben a tantermekben összesen 35 középiskolai és 10 szakközépiskolai osztály tanul, emiatt két váltásban járnak a diákok a iskolába.

Az új szárny földszintjén 3, míg az emeleteken 5-5 osztálytermet hoznának létre. Mindezeket egy napenergiát is felhasználó vízmelegítő rendszerrel látnák el. Az épület bővítésével egy időben elvégeznék az iskola udvarának rehabilitációját is.

A városatyák egyhangúan elfogadták az épület módosítására vonatkozó határozattervezetet.


Az új szárnyban szaktantermeket, laborokat és osztálytermeket alakítanának ki
Az új szárnyban szaktantermeket, laborokat és osztálytermeket alakítanának ki


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: