2005-08-11 10:03:41• hírek • Szatmar.ro

Botrány az Illés-koncert előtt

Szörényiék nem szívtak egy levegőt Bozóki András miniszterrel a koncertjük előtt.
Botrány előzte meg a tegnapi Illés-koncertet: Szörényiék nem voltak hajlandók egy levegőt szívni Bozóki András kulturális miniszterrel. A "fiúk" éppen a VIP-sátorban vacsoráztak, amikor a politikus megjelent. Rosta Mária -aki maga is a Szörényi-család tagja és egyben a zenekar utolsó fellépéseinek producere- ekkor kiparancsolta a sátorból a zenészeket. Közölte: mivel a minisztérium nem küldött koszorút a Kossuth-díjas Pásztory Zoltán temetésére, semmiféleképpen nem hajlandók egy fényképen vagy bármilyen más felvételen szerepelni Bozókival.

- Mi alapvetően minden megbízott minisztert tisztelünk, Bozóki András azonban nem tartozik a kedvenceink közé. Amikor Pásztory eltávozott közülünk, a miniszter elfelejtette méltó módon elbúcsúztatni. Hogy az NKÖM nem temette el, az egy dolog. De hogy a miniszter nem mondott egy búcsúmondatot, nem küldött egy koszorút, ez olyan fajta otrombaság, amit az együttes nem hajlandó megbocsátani - mondja Rosta Mária, Szörényi Szabolcs felesége. Hozzáteszi: nagyon szép VIP-sátrat kaptak, étellel itallal. "Erre" pedig megjelent Bozóky, aki miatt egy kis konténerbe szorultak.

- Senki nem küldött ki minket, magunktól mentünk. Illetve mindannyiunk az én utasításomra. Mert az Illés együttes tagjai - van egy kivétel - nem közösködnek Bozókival. - Hogy Rosta Mária kire gondolhatott, inkább nem firtattuk, biztos megvan az oka, hogy nem mondta magától.

Bozóki András kulturális miniszter a Stopnak elmondta: a koncert előtt valóban kivonult a zenekar, de Bródy Jánossal hosszasan elbeszélgetett. Beismerte: a fellépés előtt nem kívánt vele az Illés találkozni, de a koncert után már Szörényiékkel is beszélgetett.

Pásztory Zoltán koszorújáról elmondta: sajnálja, hogy ez a bürokratikus hibával magyarázható eset megtörtént. Maga is úgy gondolja, az udvariassági szabályok szerint a Kossuth-díjas művész megérdemelte volna a minisztérium tiszteletét a búcsúztatón. (KK / Stop.hu)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: