2008-10-06 11:42:08• hírek • Szatmár.ro

Botrány a szüreti bálon

Botrány zavarta meg vasárnap a kaplonyi szüreti bált: éjfél körül népes kommandós csoport és egy gazdasági nyomozó jelent meg a kultúrotthon udvarán, majd miután a „misszió" vezetője felelősségre vonta a szervezőket, elkobozta a bál teljes bevételét és a megmaradt jegyeket.

A hatóság embere szerint adócsalást követtek el azok, akik lepecsételetlen jegyeket árusítottak, és nem volt jogalapjuk a bevételhez.

Hétfő reggel a kaplonyi önkormányzat vezetői intézkedéseket foganatosítottak a helyzet tisztázása érdekében: Mosdóczi Vilmos polgármester a megyei tanács elnökétől is segítséget kért, hiszen véleménye szerint méltatlanul bántak a kaplonyiakkal a rendőrök.

- Ez egy több száz éves hagyomány, és mióta világ a világ, a bál bevétele mindig is a csőszöké volt: akik jelentős pénzösszeget költenek el a szervezésre, és ennek kis százalékát nyerik csak vissza a belépőjegyekből. Tehát egyáltalán nem a nyerészkedés volt a cél, és az államot semmivel nem károsították meg. Hiába magyaráztunk a rendőröknek, hajthatatlanok voltak - nyilatkozta Máncz Imre kultúrházigazgató. Az idei szüreti felvonulás és bál mindezek és az időjárási körülmények ellenére igen sikeres volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: