2006-01-14 20:21:34• hírek • Szatmar.ro

Milliárdos bányász a halottak között

A bányarobbanás egyik halálos áldozata Románia egyetlen milliárdos bányásza volt.

Súlyos szerencsétlenség történt szombat hajnalban a Krassó-Szörény megyei aninai szénbányában.

Az első helyszíni jelentések öt halottról, két eltűnt személyről és több sebesültről számoltak be. Mivel a bányában a metángáz koncentrációja jelenleg is két százalékos, igen nagy a valószínűsége annak, hogy a két eltűntté nyilvánított személy sem élte túl a balesetet. A holttesteket szombaton délután, legkésőbb vasárnap hozzák a felszínre. Az elhunyt bányászok huszonhét és ötvenkét év közöttiek voltak, összesen tizenhat gyermek maradt utánuk.

Az öt sebesültet égési sérülésekkel és szénmonoxid-mérgezéssel szállították a resicai kórházba. Két bányász állapota válságos: testfelületük ötven-hatvan százalékát borítják másod- és harmadfokú égési sebek. Őket a temesvári kórházban ápolják. Az orvosok szerint minimális az esélyük a túlélésre.

A harminckilenc éves lőmester, Danut Puscau tavaly megnyerte az ötös lottó főnyereményét, ám ennek ellenére tovább dolgozott a bányában, a nyereményt pedig bankban kamatoztatta.

A vagyon nem változtatott az életén: nem vett házat, sem autót. A pénz egy részével a rokonainak segített, és felújította a lakását. Egyetlen szenvedélyének, a lottózásnak azonban továbbra is hódolt.

Danut Puscau egy tizenhét és egy tizennégy éves gyermeket hagyott maga után. A bányában tizennyolc évet dolgozott, és két év múlva ment volna nyugdíjba.

(CENA)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: