2014-01-14 13:19:31• hírek • Szatmár.ro

Botokkal támadtak a csempészek a határrendészekre - tizenkét lövés dördült el

Egy román és három ukrán állampolgárságú férfit lepleztek le a határrendészek január 13-án. A csempészek rátámadtak a törvény embereire, tíz lövés is eldördült. Az akcióban 24 ezer csomag cigaretták foglaltak le a határrendészek, a zsákmány értéke 214 ezer lej.

Január 13-án délelőtt az avasújfalu közelében szolgálatot teljesítő határrendészek 9.30 óra körül figyeltek fel a román-ukrán határ mentén settenkedő személyekre, akik nagy, fekete fóliába csomagolt dobozokat cipeltek. Amint a hatóság emberei felszólították őket, hogy álljanak meg és igazolják magukat, a férfiak eldobták a csomagokat és Ukrajna felé kezdtek el futni. Mivel a menekülők nem voltak hajlandóak megállni, a határrendészek két figyelmeztető-lövést adtak le - ennek hatására megtorpantak a csempészek. Pontosabban csak egy román állampolgárságú személy adta meg magát. A terület átvizsgálásakor a határrendőrök összesen 48 darab fekete fóliába burkolt csomagot találtak.

A határrendészek később nyomkereső kutya segítségével elfogtak egy, a bozótban rejtőzködő ukrán állampolgárságú csempészt is. A Máramarosi határrendészek segítségével további két személyt is elfogtak az Ukrajna felé menekülők közül.

A csempészek elfogásukat követően agresszívekké váltak és botokkal, a kezük ügyébe kerülő fadarabokkal támadtak rá a hatóság embereire, ezért újabb figyelmeztető lövések is eldördültek - szám szerint tíz. Ezek hatására két ukrán állampolgárságú személy megadta magát, másik kettő pedig újra Ukrajna felé rohant és el is jutott a szomszéd ország területére. Ezt követően az ukrán határrendészek is közbeléptek, el is fogták a két menekülőt és további 15 fekete fóliába csomagolt dobozt találtak.

A lefoglalt csempészárú, a fekete dobozok ukrán zárjegyes Jing Lin márkájú cigarettát tartalmaztak, közel 24 ezer csomagot.

A lefülelt csempészek között egy román állampolgár, a 37 éves Vasile S. volt. Bűntársai a 17 éves I. H., a 25 éves Mihajlovics K. és a 37 éves Ivanovics P. ukrán állampolgárok voltak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: