2010-04-13 15:38:21• hírek • Szatmar.ro

Both Kati nénit gyászolja a szatmári kosársport

Az érdemes edző 77 éves korában németországi otthonában hunyt el.

Súlyos tragédia rázta meg a szatmárnémeti kosárlabda sportot, elhunyt ugyanis Both Katalin, a sportág helyi nagyasszonya.

A kosaras körökben csak Kati néninek becézett érdemes edző férjével, Bandi bácsival közösen tette le a szatmári kosárlabda alapjait. Edzőként 1956 és 1989 között hat aranyérmet, 12 ezüstöt és 6 bronzot nyert a város korosztályos csapataival, a felnőttek között pedig a Román Kupa döntőjébe vezette a Szatmárnémeti Mobilát.

Kezei között olyan tehetségek bontogatták szárnyaikat, Mihalik-Belik Diana, Anca Floare Trandafir vagy Ballai Ibi-Gamalet, akik később megfordultak a válogatottban is. Utóbbi mellesleg jelen pillanatban a Bukaresti Olimpia csapatának az edzője, valamint a VSK egyik erősségének, Cristina Ciocannak az édesanyja.

A Both házaspár két évtizeddel ezelőtt fordított hátat Romániának, és Németországba költözött, ám Szatmárnémetit és a kosárlabdát nem feledték: legutóbbi ittjártukkor arról beszéltek, remélik, látják még a szatmári csapatot az élvonalban játszani...

Kati nénit április 15.-én, a németországi Rosenheimban helyezik majd örök nyugalomra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: