2016-10-28 18:24:05• hírek • Kocsis Zoltán

Both Gábor lett az Olimpia tiszteletbeli elnöke

A Román Labdarúgó Szövetség pénteken kizárta a második osztályból a Pankotai Sólymokat. Az aradi csapat eredményeit törlik, így az Olimpia 9-0-ás sikerét is.

Hasonló eseményeken rég nem látott ismerős köszöntötte a sajtó munkatársait péntek délután az Olimpia stadionjában megtartott sajtótájékoztatón, ahol Karda Attila elnök mellett Both Gábor is megjelent. A sajtótájékoztató második részében Karda bemutatta, eredeti lépésre szánta el magát annak érdekében, hogy megvédje a klubot az azt ért bundavádaktól.

A sajtótájékoztató első részében Karda bejelentette, Both Gábor lesz az Olimpia tiszteletbeli elnöke. „Gabi bácsi egy legenda, akinek eddig is többször kikértem a véleményét. Kinevezése jelzés a szurkolók felé is, hogy mi tényleg azért vagyunk itt, hogy valami komolyat alkossunk", fogalmazott a klub elnöke.

„Két okból mondtam igent", jelentette ki a korábbi nagyszerű játékos és edző. „Az egyik az, hogy korábban az Olimpia egyetlen egykori játékosa sem kerülhetett oda a klub élére, ahol pedig olyan személyek fordultak meg, akiknek nem hogy a labdarúgáshoz, de a sporthoz sem volt soha semmi közük. A másik pedig, hogy mindig is szívügyem volt az utánpótlás, márpedig utánpótlás nélkül nincs szatmári labdarúgás. Egyáltalán, román labdarúgás nincs utánpótlás nélkül. Egy-két jó játékost még igazolhatunk, de 12-14-et venni, hogy jó csapatunk legyen, már nincs pénzünk. De kinevelhetjük őket. Jelenleg azonban a fiataloknak pályájuk sincs, ahol edzhessenek - ezen szeretnék változtatni", mondta. „Egy biztos, az edző munkájába soha nem fogok beleszólni és sajnos pénzt se tudok hozni a klubhoz", tette hozzá.

A Mioveni elleni szerdai kupameccs kapcsán elsősorban a közösségi médiában felbukkanó bundavádak kapcsán Karda bemutatott egy levelet, amelyben még 22-én arra kérte a Román Labdarúgó Szövetséget, hogy a fogadóirodák vegyék le a kínálataikból az Olimpia meccseit....

Szóba került a Tatrang ellen verekedő Andrei Preda is, akivel kapcsolatban Karda elmondta, a kapust meg nem határozott ideig kizárták a keretből, nem is edzhet együtt a csapattal. Mindezek mellett Predát pénzbírsággal sújtotta a klub és utolsó figyelmeztetést kapott. Karda ezzel kapcsolatban meglepő nyilatkozatot is tett: szerinte kevés a szövetség által kiszabott három fordulós eltiltás, amit Preda kapott!

Szóba került Tani Kanalos esete is, a 18 éves utánpótlás-válogatott ugyanis jelenleg csak kölcsönben szerepel az Olimpiában, meglehetősen alacsony fizetéssel. Karda elmondta, szeretnék megszerezni játékjoga felét. (Ami azt jelentené, az esetleges eladásából bejövő összeg felét a Juniorul klub kapná). A klubvezetés azt szeretné elkerülni ugyanis, hogy az Olimpiánál játszva és fejlődve egyszer csak elveszítsék - amikor anyaklubja csak akarja.

A szerződések kapcsán a nyáron érkezett játékosokról Karda elmondta, egy év plusz opciós szerződést írtak alá - ami lehetővé teszi a klub számára, ha elégedetlen a futballista teljesítményével, a szezon végén elküldhesse. „A pletykákkal ellentétben Raul Krausz is végleg az Olimpiáé és nem csak kölcsönben szerepel nálunk", tette hozzá Karda.

Az Olimpia a következő fordulóban, vasárnap 11.00 órai kezdettel a Balotesti csapatát látja vendégül. A Balotesti a bajnoki tabella 15. helyén áll, mindössze két győzelemmel és négy döntetlennel. Utolsó négy bajnokijából hármat elveszített, csak egy döntetlent ért el. Ezzel szemben az Oli hazai pályán legutóbbi 12 bajnokiján nem kapott ki, utolsó hétből pedig ötöt megnyert.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: