2013-04-16 15:23:02• hírek • MTI

Bostoni robbantás - Részletek amatőr felvételek alapján

A rajt után pontosan 4 óra 9 perc 44 másodperccel történt az első robbanás a hétfői bostoni maratonin, majd 12 másodpercre rá, körülbelül száz méterrel odébb a második.

Ezekről a pillanatokról több hátborzongató felvételt készítettek a jelenlévők, és feltették azokat az internetes közösségi oldalakra. Az időpontok azon a hatalmas órán látszanak a képeken, videókon, amelyet a cél közelében helyeztek el.

Az első robbanás pontosan két órával az után történt, hogy a verseny győztese, az etióp Lelisa Desisa célba ért.
Az erről a robbantásról készült első felvételen látszik, hogy a pokolgépet a cél előtt néhány méterrel, a Boylston Street járdáján helyezték el. A járdán - amelyet kordon választott el a futók által használt úttesttől - sok néző tartózkodott. Látszik, amint a robbanás lökéshulláma földre taszít egy rendezvényszervezőt, a zaj miatt többen befogják a fülüket.

Egy másik videofelvétel, amelyet a Boston Globe című lap honlapjára tettek fel, néhány pillanattal később készült. Ezen hatalmas füstöt és kiáltozó embereket látni, valamint hallatszik a második robbanás néhány épülettel távolabbról. "Istenem!" - kiált maga a felvételkészítő, miközben filmezi a járdán fekvő áldozatokat. 

Az Egyesült Államok legrégebbi maratoni futóversenyét, a bostonit hagyományosan április harmadik hétfőjén rendezik meg, a hazafiak napján, amely állami ünnep, munkaszüneti nap Massachusettsben. A hazafiak napján az amerikai függetlenségi háború 1775. évi első csatáira emlékeznek. A cél a város kellős közepén, a Prudential Center és a közkönyvtár (Boston Public Library) mellett van. Az idei versenyen több mint 26 ezer amatőr és profi vett részt, a nézők száma meghaladta a félmilliót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: