2015-12-29 15:28:56• hírek • Kocsis Zoltán

Bostina ismét távozott, ismerős arc és BL-szereplő az érkezők között

Január 11-én kezdi meg felkészülését a következő szezonra az Olimpia labdarúgócsapata, a klub vezetői pedig jelenleg gőzerővel dolgoznak a keret megerősítésén. Kedden három új játékos - Mihai Onicas, Sebastian Ianc, Vasile Buhaescu - leigazolásáról is számot adott közleményében az egyesület, de távozott a csapat egyik legjobb csatára, Alexandru Bostina.

„Alex sajnos megunta, hogy állandóan késnek a fizetések, nem csak nálunk, de szinte mindenütt a második osztályban, ezért úgy döntött, inkább elmegy dolgozni Angliába", magyarázta a távozás okát Csík Tibor vezetőedző. „Távozási szándékát már a szezon vége felé jelezte. Jó focistát veszítettünk, aki megfelelő technikai képzettséggel rendelkezett. Sajnos mindkétszer elég későn érkezett hozzánk, lemaradt a közös felkészülésről, így akadtak fizikai problémái. Kiváncsi lettem volna, mire lesz képes, ha most végigcsinálja az alapozást... de sajnos az élet mást hozott", tette hozzá Csík.

A 25 éves csatárt a Bajnokok Ligája és Európa Liga-tapasztalattal is rendelkező Vasile Buhaescu pótolhatja. „Mindenképpen szerettünk volna igazolni még egy csatárt, Alex távozásával pedig ez kényszerré vált. Buhaescu egy klasszikus előretolt csatár, komoly élvonalbeli tapasztalatokkal", jellemezte az új szerzeményt Csík.

A februárban 28. születésnapját betöltő Buhaescu eddig megfordult a Vaslui, a Chiajna, a Petrolul, a Resicabánya és a Mioveni csapataiban. Az élvonalban 104 alkalommal lépett pályára és 8 gólt szerzett. A tavalyi szezonban a Resicabánya színeiben 9 alkalommal volt eredményes a második osztályban. A Vaslui színeiben pályára lépett az európai kupákban is.

Szintén elsősorban támadásban hozhat új színt a csapat játékában a nagyváradi Sebastian Ianc, aki Brassóból érkezik. „Ő egy gyors, technikailag elég képzett játékos, aki elsősorban szélső, de akár csatárként is bevethető", mondta róla Csík. A 29 éves Ianc eddig a nagyváradi Luceafarul, a Szilágysomlyó, a Bihar FC, a Botosani és a Brassó csapataiban fordult meg.

A harmadik játékos, akinek leigazolását kedden bejelentették, nem nevezhető új szerzeménynek, hisz a szurkolók jól ismerik: Mihai Onicas fél év után tér vissza az Olimpiához. A Steauában nevelkedő, majd a Iasi, a Marosvásárhely, az Urziceni és a Viitorul csapataiban megforduló védekező középpályás az őszi szezont a Moldova élvonalában szereplő CSF Speranta Nisporeni együttesénél töltötte, amelyben a transfermarkt.de adatai szerint 9 alkalommal lépett pályára és egy gólt is szerzett. „Távozása előtt alapember volt és biztos vagyok benne, hogy tavasszal is az lesz", mondta róla Csík.

„Sikerült leigazolnunk három olyan játékost, akikkel kapcsolatban biztos vagyok, hogy alapemberek lesznek. Remélem, hozzá tudnak segíteni minket ahhoz, hogy elérjük célunkat és bekerüljünk az első hatba. Ennek érdekében nem kizárt, hogy taktikai hadrendet is változtatunk", jelentette ki bizakodva Csík.

A felsőházi rájátszásba való részvétel kivívására a Karánsebes visszalépése miatt az Olimpiának immár csak hat meccs áll a rendelkezésére. Igaz, az elmaradó meccs három pontjával máris számíthat. Az anyagi források hiányában egyelőre nem tudni, a csapat edzőtáborba vonul-e. Ami biztos, felkészülési mérkőzést vív a nagyváradi Luceafarul ellen, valamint a magyarországi Cigánd, Kisvárda és Balmazújváros csapataival. Megfelelő pálya hiányában mind a négy meccset idegenben játssza...

„Magam és az Olimpia nevében kívánok sikerekben gazdag, boldog új évet a Szatmár.ro minden kedves olvasója számára", zárta a beszélgetést Csík Tibor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: