2010-03-02 14:47:07• hírek • Szatmár.ro

Borverseny lesz Szilágypérban

Csütörtök délutánig jelentkezhetnek a résztvevők az idei szilágypéri borversenyre.

Miközben van olyan település, ahol 30 lejt kell mintánként fizetni a boraikat megmérettető gazdáknak, addig Szilágypérban, a minták számáról függetlenül 15 lej a részvételi díj - tájékoztatta honlapunkat Tempfli Mihály, a község polgármestere. A pénteken, 14 órakor kezdődő borverseny a tizedik lesz a településen, és várhatóan nagy érdeklődés övezi majd - főleg, hogy a szervezők a benevezési díj fejében háromfogásos ünnepi ebéddel kedveskednek a megjelenteknek.

A zsűri tagjai: Komáromi József, Umhauser Valéria és Bencze Zoltán lesznek. A községi elöljáró elmondta: azt, hogy ilyen olcsó a részvétel, szponzori hozzájárulásokból sikerült elérni. Vannak olyan cégek, amelyek több, mint 2000 lejjel járultak hozzá a rendezvény sikeréhez, de bőkezű magánszemélyek - 800-1000 lejt adományozók - is akadnak.Az ünnepi díjkiosztáson jelen  lesznek a Szatmár megyei RMDSZ fontosabb tisztségviselői is.

Szilágypérban óriási fejlődés figyelhető meg a borok minősége terén a hasonló versenyek megrendezése óta. A megmérettetésre az idén is hivatalosak a szatmárcsekei önkormányzat képviselői - Szatmárcseke Szilágypér testvértelepülése.


Értékelni fogják a bormintákat
Értékelni fogják a bormintákat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: