2009-02-22 14:42:27• hírek • Szatmár.ro

Borverseny és tűzoltóbál

A túrterebesi borok második helyi versenyén Komáromi József, Umhauser Valéria és Bencze Zoltán zsűrízték a 17 fehér- és 10 vörösbormintát. Mint azt az értékelés során kiemelték, utóbbiak minősége sokkal jobb volt - Túrterebes a vörös borok egyik megyei központjává válhat.

Fehérborra az alábbiak kaptak aranyérmet: Oláh János és fia (3), Prukker Ferenc, Czumbil József, a legsikeresebb vörösborkészítők: Oláh János és fia (3), Oláh Zsolt, Prukker Ferenc lettek a borbírák döntése értelmében. A versenyen jelen volt a krasznabélteki gazdák egy csoportja is.

Szombat este a hagyományos túrterebesi tűzoltóbált tartották meg, amelynek bevételét a helyi önkéntes sürgősségi helyzetek felügyelősége támogatására fordítanak minden évben: alkatrészeket, tartozékokat vesznek a szivattyúkhoz, tűzoltóautóhoz. A batyubálon több, mint 200 személy vett részt, és a kökényesdi zenekar szolgáltatta a talpalávalót - már 9 óra körül javában zajlott a mulatozás.

A tombola fődíja ezúttal is egy kismalac volt, amely az eddigi szokásokhoz híven most is egy megasztár-szerplő nevét viselte: Lükszit Porombovist István vállalkozó ajánlotta fel. A nyeremények között több értékes tárgynyeremény is volt: például házimozirendszer, vagy bútorok - a nyereményeket helyi vállalkozók ajánlották fel az alkalomra.

Túrtereben könnyen a megye egyik vörösbor-központja lehet.

Jó zene, sok tánc jellemezte a tűzoltóbált.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: