2016-04-17 14:43:15• hírek • refszatmar.eu

Nyolcszáz éves Börvely

Demján Sándor
Demján Sándor

Börvely község első írásos megemlítésének nyolcszázadik évfordulóját istentisztelettel kezdték. Hazaérkeztek az elszármazottak, díszpolgárrá avatták Demján Sándor nagyvállalkozót, Börvely szülöttét.

A szombaton 11 órától kezdődő istentiszteleten Vinczéné Pálffy Judit egyházkerületi missziói előadó tanácsos hirdette az Igét Jézus követéséről: „Történt pedig, hogy amikor mentek az úton, valaki azt mondta: Követlek téged, bárhova mégy is! Jézus így válaszolt: A rókáknak barlangjuk van és az égi madaraknak fészkük, de az Emberfiának nincs hova fejét lehajtania. Egy másikhoz pedig így szólt: Kövess engem! Ő pedig azt kérte tőle: Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek, és eltemessem az apámat. De Jézus így válaszolt: Hadd temessék el a halottak a halottaikat, te pedig menj, és hirdesd az Isten országát. Azt mondta egy másik is: Követlek téged, Uram, de előbb engedd meg nekem, hogy búcsút vegyek azoktól, akik a házamban vannak. Ennek Jézus azt felelte: Aki az eke szarvára teszi a kezét, és hátratekint, az nem alkalmas az Isten országára."

Kátai Tibor helyi lelkész, valamint Nagy Sándor esperes köszöntött, majd Demján Sándor díszpolgárrá avatása után leleplezték a Börvely nyolcszáz évét jelző emlékművet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: