2016-05-15 10:28:03• hírek • Választási hirdetés

Börvelyt egy élhető, lakosságbarát községgé tesszük

Négymillió euró pályázati pénz érkezett az elmúlt 4 évben a községbe, de természetesen ez csak a kezdet. Ezt a munkát szeretnék folytatni, egy csapatként a megye vezetőségével.

Kiss Zoltán vagyok és Börvely polgármestereként vágok neki a megmérettetésnek, hogy második mandátumos községvezető lehessek. Ehhez csatlakozik a börvelyi RMDSZ csapata is. 3-4 millió euróra, és persze rengeteg munkára van még szükség ahhoz, hogy Börvely (ismét) európai község legyen. Nem csak papíron, hanem a mindennapokban is. Működik a kulturális élet a községben, van színjátszó- és tánccsoport is. Kifejezetten jó közösség jellemzi az iskolát - jó kezekben van tehát az oktatás ügye. Az egyházi szervezetek szintén a közjó érdekében tevékenykednek. A sportélettel is büszkélkedhetünk. Az elmúlt négy évet szerintem leginkább a felkészülés időszakának nevezhetjük. Minden bizonnyal rövidesen elkezdődhet végre a víz- és szennyvízvezeték hálózatának kiépítése. Persze kellemetlenségeket is okoz majd ez a folyamat, de fontos és elodázhatatlan.

Továbbra is készen áll a község arra, hogy újra megnyíljon a Tiborszállás felé tartó út, hogy Börvely közvetlenül is érintkezzen a Nyugattal. Mezőgazdasági utak járhatóbbá tételére is készülünk. Mint ahogy a játszótér modernizálására, a parkosításra. A járdafelületeket is újra kell majd önteni, idővel pedig térkővel fedni a központot. Erre szükség van ahhoz, hogy a lakosság élhető Börvelyt kapjon, ne csak egy olyat, amelyben éppen megvan. A többi között munkahelyekre is van szükség. Az önkormányzat ennek a jegyében támogatja a vállalkozások megtelepedését. Csirkefarm költözik rövidesen a faluba - az egyeztetések már javában zajlanak.

Legalább két tucatnyi családnak jelent majd ez biztos fizetést, ugyanakkor a mezőgazdasággal foglalkozóknak is állandó jövedelmet, hiszen a farm üzemeltetői a helyi termények révén fogják ellátni a szárnyasokat. Minél több kormány- és európai uniós pénzt szeretnénk bevonni a település fejlesztésébe, de ezzel párhuzamosan a továbbiakban is a lehető legésszerűbben kell felhasználnunk a rendelkezésre álló saját erőforrásokat.

Gazdaságosabbá kell például tenni a középületek fűtését, ez most megoldható az Európai Unió pénzéből, mi pedig ezt ki kell használjuk. Közel 4 millió eurót sikerült az elmúlt években behozni a községbe. Ennek a folytatására vállalkozom. Természetesen korántsem egyedül, hanem egy jó csapat élén folytatnám a község vezetését. Élhetőnek kell lennie Börvelynek!

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: