2010-08-19 15:38:45• hírek • Szatmár.ro

Börvelyi szőlőnap

Vasárnap, augusztus 22-én rendezik meg a Szőlő Napját Börvelyben - kaptuk a tájékoztatást Bántó Zoltántól, a helyi szőlősgazdák egyesületének új elnökétől.

A rendezvény 15 órakor, borbemutatóval kezdődik, amelyen egy magyarországi szakember tart kóstolóval egybekötött előadást a borkészítésről és a borkóstolásról. A szőlőnap kulturális előadással folytatódik ugyancsak a kultúrotthonban, amelyen a kolozsvári színház művészei mutatnak be szórakoztató műsort. Este a szőlősgazdákat, rokonaikat, barátaikat ünnepi vacsora várja, amelyért 8 lejt kell fizetni - mi is lehetne más a menü, mint bográcsos.

Börvelyben a Szőlő Napját a helyi szőlős újjáalapításának az apropóján tartják meg, minden évben: 1997-ben indult újra a szőlőtermesztés a településen, amelynek a régmúltban nagy hagyománya volt. A helyi szőlősgazdák minden év végén közgyűlésen beszélik meg problémáikat, vázolják fel a közös terveket. Börvelyben 10,3 hektárnyi vegyes szőlős van, és 107 gazda foglalkozik ezzel a mezőgazdasági ágazattal. Tavaly decemberben Bántó Zoltánt választották a szőlősgazda-egyesület elnökének, az alelnök Sárosi Béla lett, a pénztárosi feladatokat Kosár János látja el, tagok: Magyari Rómeó és Kóródi Tibor.


Nagy bulira készülnek a szőlőtermesztők
Nagy bulira készülnek a szőlőtermesztők


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: