2008-06-26 21:35:25• hírek • Czinzel László

RMDSZ-es alpolgármester Börvelyben és Piskolton

Kis Zoltánt Börvelyben, Kovács Endrét pedig Piskolton választották alpolgármesterré.

Csütörtök este, harmadik próbálkozásra Börvelyben és Piskolton is megalakultak a helyi tanácsok, illetve megtörtént az alpolgármester megválasztása is.

Előbbi községben első alkalommal az RMDSZ-MPP-NDF döntéshozói, másodjára a PD-L és a PSD tanácsosai nem jelentek meg az alakuló ülésen, most viszont - az elmúlt napok háttérmegbeszéléseinek, tárgyalásainak tulajdoníthatóan - teljes volt az összhang, Kis Zoltánra (RMDSZ) a jelen lévő 12 döntéshozóból 12 szavazott.

Piskolton szorosabb volt a harc, és itt tovább folyik az ellenségeskedés a PSD és az idei helyhatósági választásokon pozícióba került pártok képviselői között. Miután a szociáldemokraták kétszer nem vettek részt az alakuló ülésen, most nem volt mit tenniük, 8-5 arányban Kovács Endre (képünkön) nyerte az alpolgármesterválasztást a tanácsosok és a polgármester beiktatása után.

Kovács már a múltban is ellátta ezt a feladatot, és a közte, illetve Dobos József (PSD) volt polgármester közötti ellentét volt a döntéshozó testület évekkel ezelőtti felbomlásának egyik legfontosabb oka.
 
szatmar.ro 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: