2013-10-17 16:18:21• hírek • Kocsis Zoltán

Börtönben ülve okozott több ezer lejnyi kárt telefonbetyárkodással

Több ezer lejnyi kárt okozott egy caracali férfi, miközben éppen szabadságvesztését töltötte egy börtönben. Ellene több szatmári cég is feljelentést tett. A férfi telefon segítségével csalta kelepcébe az embereket.

A Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai Dolj megyei kollégáikkal közösen, a belső hírszerző szolgálat segítségével október 16-án azonosították a 25 éves Sandu Ilie Florint. Az Olt megyei Caracalból származó férfi 2013 augusztus 14-17. között, miközben éppen a craiovai kiemelten szigorított büntetésvégrehajtó-intézetben töltötte szabadságvesztését, több személyt, elsősorban cégek adminisztrátorait keresett fel telefonon.

Az agyafúrt módszere szerint olyan cégek képviselőit hívta fel, akik feltöltőkártyákat forgalmaztak mobiltelefonok számára illetve amelyeknél fel lehetett tölteni ezeket a kártyákat. A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészének adta ki magát és azt állította, hogy ezen cégek számláira olyan gépeket vásároltak, amelyek a feltöltést szolgálják. Arra kérte az ominózus cégeket, hogy küldjenek neki néhány számlát, azzal igazolandó, hogy nem törvénytelenül került birtokukba a berendezés. Csakhogy ezek a számlák olyan kódokat tartalmaznak, amelyekkel kártyákat fel lehet tölteni. Ily módon az agyafúrt fiatalember nyolcezer lejnyi kárt okozott a cégeknek.

Érdeklődésünkre Ana Petric, a Szatmár Megyei Rendőrség szóvivője elmondta, Szatmár megyében hét cég tett feljelentést az ügyben. Kíváncsiak voltunk arra is, miként lehetséges, hogy egy rab csak úgy telefon-betyárkodik a börtönben. Raluca Dimulescu, a Szatmár megyei Büntetésvégrehajtó-intézet sajtószóvivője közölte, a fegyenceknek nem lehetnek mobiltelefonjaik, csak a börtön által rendelkezésükre bocsátott vezetékes telefonokat használhatják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: