2010-10-03 14:34:28• hírek • Szatmar.ro

Börtön lett a cigi ára

Tízezernél is több csomag cigarettát találtak a szatmári határrendészek. Az elkövető autójába egy ál-falat szerelt fel, és az mögé rejtette el az illegális zsákmányt.

A határrendészek pénteken 12 óra táján a Május 9. utca folytatásában megállítottak egy Szatmárnémetiben bejegyzett Opel Corsa gépkocsit. Nem véletlenül szúrták ki a csempészt, már korábban is felvetődött a gyanú, hogy illegális árut szállít. Az ellenőrzés során a 38 éves Nicolae B. autójának csomagtartójában 3 karton cigarettára bukkantak. A rendfenntartók a környéket is megvizsgálták, és figyelmesek lettek egy magyarországi számú Iveco teherautóra, amely M. Attila tulajdonában lévő hétvégi ház előtt parkolt. A rendészek sejtelme nem csalt, hiszen a csomagtérben egy ál-fal mögött 18 karton cigarettát találtak. A nyomozás során kiderült, hogy az összes cigaretta az M. Attiláé.

 

A két gépkocsit a Határrendészet székhelyére vitték, ahol az intézmény alkalmazottai a vámfelügyelőkkel közösen tüzetesen leellenőrizték a járműveket. A talált 21 kartonban 10.500 csomag Viceroy márkájú cigaretta volt, ukrán zárjeggyel ellátva, ezek értéke 44.730 lej. Az árut lefoglalták, az elkövetők ellen pedig eljárást indítottak.
Október 2-án, szombaton a bűnösök megjelentek a szatmárnémeti törvényszéken. A bíróság úgy döntött, hogy M. Attilát 29 napra előzetesen letartóztatják, társa, B. Nicolae pedig 30 napig nem hagyhatja el a várost.
A nyomozás még folytatódik, hogy minden cinkostársat felelősségre vonhassanak.


Ismét nagyot fogtak határrendészek
Ismét nagyot fogtak határrendészek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: