2017-01-06 07:50:49• hírek • Szatmár.ro

Börtön és kártérítés a Pannónia szálló tönkretételéért

Első fokon egy év börtönre és 770 ezer euró kifizetésére ítélték Vasile Tantast.

A szatmári bíróság a csütörtöki nap folyamán döntött a Pannónia szálló (Dacia Hotel) ügyében - pontosabban, annak megrongálása kapcsán. Az avasi üzletember, Vasile Tantas ugyanis miután megvásárolta a patinás épületet, megkezdte a felújítást, ám annak hamar vége szakadt, és a folytatásban az alapvető állagmegőrzési munkálatokat sem végezte el. Ez évek során pedig a szatmári megyeközpont ékkövének állapota folyamatosan romlott, az épület homlokzata pedig veszélyessé vált a gyalogosokra a lehulló vakolatdarabok miatt. Ezért a homlokzatot stilizáltan mutató rajzzal ellátott ponyvát helyezett el rajta a polgármesteri hivatal.

A bíróság bűnösnek találta Vasile Tantast a műemléképület megrongálásának ügyében, emiatt pedig első fokon egy éves börtönbüntetést, közügyektől való eltiltást, 770 ezer eurónyi kár megtérítését rótta ki rá. Más kérdés az, hogy az első fokú ítélet ellen fellebbeznek már a pénteki nap folyamán, így újabb perek vannak kilátásban.

Tantas a szállodaépület megvásárlását követően annak felújítását vette tervbe - négy csillagos szállót akart kialakítani benne. Az eredeti tervek szerint 2012-ben nyitott volna a hotel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: