2009-12-28 09:15:58• hírek • Szatmár.ro

Borszenteléssel egybekötött ünnep

Minden évben sok hívet vonz a szatmárnémeti Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) templom búcsúünnepe, a nagy lélekszámú plébánia hívei mellett ugyanis, az egyházmegye számos pontjáról érkeznek a borszenteléssel egybekötött ünnepre.

A Nm. Ft. Schönberger Jenő által, az egyházmegye papjainak jelenlétében celebrált szentmisén Ft. Hársfalvi Ottó általános helynök tartott szentbeszédet. Prédikációjában Krisztus születésének és halálának helyszínét összekapcsolva utalt a történések tervszerűségére, kapcsoltságára.

Mint mondta, a karácsony és a húsvét sem választható külön. „A születés barlangban történt, a feltámadáskor pedig Jézus a barlangból lép ki. Karácsony és húsvét - a kettő összetartozik. Azok, aki csak e két ünnepet ülik meg, és így kiszakítják ezt a két ünnepet az egyházi év körforgásából, soha sem fogják megérteni, hogy mit jelent az a rövid szó, hogy hit. (...)

Meg van a jelentősége minden egyes vasárnapnak, minden egyházi ünnepnek, egyformán fontos mindegyik, mert az összes egyben alkotja a keresztény hitet és a keresztény tanítást."

A búcsúmise borszenteléssel zárult, az ünnepet pedig a plébánia gyerekkórusának előadása is emlékezetessé tette.


Az egyházmegye számos pontjáról érkeznek a borszenteléssel egybekötött ünnepre


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: