2010-11-18 08:30:57• hírek • Szatmár.ro

Cukkinikrémleves kecskesajttal és őszibarackos kacsa

A Szatmár.ro olvasói megszokhatták, hogy a „Mit főzzünk ma?" rovatban ezidáig rendszeresen változatos ételféleségek receptjeivel rukkoltunk elő, annak érdekében, hogy a háziasszonyoknak segítséget nyújtsunk a napi menü összeállításában.

A november elsejétől elindult „Főzzünk ma egészségesen!" rovatunk célja, hogy egy hónapon keresztül az egészséges táplálkozás és étrend fortélyait is megismertessük olvasóinkkal. A PrimaGym aerobic, cycling & fitness center FIT-NO FAT csapatának közreműködésével olyan recepteket közlünk, melyek az egészséges étkezéshez szükséges menüt tartalmaznak. Ezáltal kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé tehetjük mindennapi táplálkozásunkat.

A receptek által gyakorlatba ültethetjük, hogyan lehet például tejföl helyett tejszínt-, zsír helyett pedig olajat használni. A receptek tehát nem fogyókúrás étrendet tartalmaznak, hanem arra próbálnak ösztönözni, hogy minél egészség-centrikusabban főzzünk és étkezzünk.

Sűrű cukkinileves kecskesajttal

Hozzávalók:

6 cukkini, 150 g friss kecskesajt, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 8 mentalevél, ½ kiskanál citromlé, 20 g parmezánsajt, só, bors

Elkészítés:

Mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre a cukkinit, majd pároljuk meg (akár ételpárolóban) a fokhagymával és 4 mentalevéllel. Az "al dente"re párolt  ropogós cukkinit keverjük össze a kecskesajttal, a másik 4 mentalevéllel és a citromlével, majd turmixoljuk össze. Sózzuk, borsozzuk. Tálalhatjuk forrón, langyosan vagy hidegen, parmezánnal megreszelve.

Őszibarackos kacsa

Hozzávalók:

2 kacsamell (filé), 4 friss őszibarack, 1 újhagyma, 1 narancs leve, 3 kanál friss narancslé, 40 ml portói, 4 db szegfűszeg, só, bors

Elkészítés:

Aprítsuk fel az újhagymát, hámozzuk meg, és szeleteljük fel az őszibarackot, facsarjuk ki a narancs levet. Távolítsuk el a kacsa bőrét és a zsírréteget, vágjuk félbe a kacsamellet (számítsuk egy fél mellet 1 személyre). Helyezzük az újhagymát, a  kacsát, a barackszeleteket és a szegfűszeget a sütőbe (vagy a párolóedény sütőtálcájára), öntsük le portóival és a narancs levével. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Takarjuk le fóliával. Pároljuk puhulásig (párolóedényben 15 percig). Ha sütőben készül, az utolsó 5 percre takarjuk ki, és így süssük tovább. Tálaláskor helyezzük rá a barackdarabokat, öntsük le szósszal. Párolt rizs illik hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: