2010-11-22 08:50:06• hírek • Szatmár.ro

Borsos leves és paprikás hal

A Szatmár.ro olvasói megszokhatták, hogy a „Mit főzzünk ma?" rovatban ezidáig rendszeresen változatos ételféleségek receptjeivel rukkoltunk elő, annak érdekében, hogy a háziasszonyoknak segítséget nyújtsunk a napi menü összeállításában.

A november elsejétől elindult „Főzzünk ma egészségesen!" rovatunk célja, hogy egy hónapon keresztül az egészséges táplálkozás és étrend fortélyait is megismertessük olvasóinkkal. A PrimaGym aerobic, cycling & fitness center FIT-NO FAT csapatának közreműködésével olyan recepteket közlünk, melyek az egészséges étkezéshez szükséges menüt tartalmaznak. Ezáltal kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé tehetjük mindennapi táplálkozásunkat.

A receptek által gyakorlatba ültethetjük, hogyan lehet például tejföl helyett tejszínt-, zsír helyett pedig olajat használni. A receptek tehát nem fogyókúrás étrendet tartalmaznak, hanem arra próbálnak ösztönözni, hogy minél egészség-centrikusabban főzzünk és étkezzünk.

Borsos leves

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg marhafelsál
1 fej vöröshagyma
2 szem burgonya
30 dkg kelkáposzta
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál pirospaprika
1 evőkanál paradicsompüré
kevés só,
törött bors

Elkészítés:

A kockákra vágott húst és a hámozott, felkockázott burgonyát, a laskára vágott kelkáposztát, a finomra aprított petrezselyemzöldet másfél liter vízzel felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával és paradicsompürével ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Forrón tálaljuk.

Paprikás hal

Hozzávalók 4 személyre:

1 közepes méretű hal
1 csésze olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
1 teáskanál koriander
negyed teáskanál pirospaprika
negyed teáskanál köménymag
3 evőkanál citromlé
kevés só

Elkészítés:

A halat megtisztítjuk, kibelezzük, megmossuk, kívül-belül megsózzuk és néhány órát hideg helyen pihentetjük. Ezután feldaraboljuk és olívaolajban enyhén átsütjük. Szálkáit, bőrét, fejét eltávolítjuk, és 3 dl vízben fél óráig főzzük. Ezután leszűrjük és a levet félretesszük. A finomra vágott hagymát és a szétnyomkodott fokhagymát megpirítjuk abban az olajban, amelyben előzőleg a halat sütöttük. A felesleges olajat leöntjük, majd a hagymára ráöntjük a félretett halfőző levet. Beletesszük a hal feldarabolt húsát, pirospaprikával, köménymaggal és korianderrel fűszerezve kis lángon 10 percig főzzük. Citromlével ízesítve, hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: