2010-04-27 10:30:11• hírek • Szatmár.ro

Borsi Zsuzsa, pszichológus

Szakértőinket bemutató cikksorozatunkkal rovatunk tanácsadóit, szakembereit próbáljuk meg közelebbről bemutatni olvasóinknak. Most pszichológusunkat mutatjuk be közelebbről.

Borsi Zsuzsa 1982-ben született Szatmárnémetiben. Tanulmányait a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban végezte, majd a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem pszichológia szakán szerzett pszichológusi diplomát. Ezt követően továbbképzéseken vett részt Szatmárnémetiben és Kolozsváron is. Szakértőnk 2009-től a Romániai Pszichológus Kollégium bejegyzett tagja, mint nevelési és fejlődési szakpszichológus valamint karrier tanácsadó.

Gyerekkorában tanítónő vagy tanárnő szeretett volna lenni, de ez fokozatosan változott, és végül maradt a pszichológia, amely az érettségire való készüléskor keltette fel leginkább az érdeklődését. Zsuzsa az egyetem végeztével a Caritas szervezetnél, a Barátság Háza nevű intézményben helyezkedett el, ahol középiskolás, szociálisan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozott. Szakértőnk nagyon élvezte a gyerekekkel való munkát, és azt gondolja, hogy sikerült részben gyerekkori álmát is megvalósítania. Jelenleg is fiatalokkal foglalkozik a Caritas szervezet Drogprevenciós és Tanácsadó Irodájában ahol cél a fiatalok/tinédzserek és a velük viszonyban levő személyek/csoportok
személyiségfejlesztése, annak érdekében,hogy felelősségteljesen, önállóan, aktívan céljaikat megvalósítsák.

Pszichológusunk három éve dolgozik ebben a szakmában, és azt szereti a legjobban, amikor látja a páciensek arcán a megkönnyebbülést, a reményt, és amikor segíthet abban, hogy megtalálják a helyes utat. Munkájában nem csak mások fejlesztése, hanem a résztvevőkön keresztül saját megújulása is motivál. Zsuzsa elmondta, hogy munkája nem csak abból áll, ami az emberek számára megszokott, hiszen a pszichológiai tanácsadás mellett csoportos foglalkozásokat, tréningeket is tart különböző témákban. Mindezek mellett különböző programokat is szervez, igyekszik arra biztatni a fiatalokat, hogy aktívan vegyenek részt a Szatmári közösség életében. „Egyik ilyen program volt a Félsziget Fesztiválon  való részvétel is ahol drogprevenciós sátorban nyújtottam pszichológiai tanácsadást a fiataloknak. Ekkor szembesültem először közvetlen közelről a drog jelenlétével a fiatalok életében. Addig hallottam én is arról , hogy van drogfogyasztás, de soha nem gondoltam volna, hogy ilyen mértékben és ennyire sok fiatal életében van jelen a drog. Itt bizonyosodott be számomra még inkább az, hogy igenis a munkámra szükség van." - emlékszik vissza pszichológusunk.

Zsuzsa elmondta, hogy tanácsadások során szívesen foglalkozik szorongásos eredetű panaszokkal, párkapcsolati gondokkal, pályaválasztási tanácsadással, stresszkezeléssel, önbizalom és kommunikáció fejlesztéssel, önértékelési problémákkal. Tervei között szerepel önmaga folyamatos fejlesztése annak érdekében, hogy minél több területen tudjon segítséget nyújtani az embereknek.

Pszichológus szakértőnk azért örül, hogy munkatársa lehet rovatunknak, mert olyan esetekben tud segíteni, amikor a személyeknek csak kisebb biztatásra, vagy egy jó tanácsra van szüksége. Ugyanakkor sokaktól hallja vissza, hogy nem tudják kihez forduljanak problémáikkal, és rovatunkban ezekre választ kapnak. Ez egy olyan szolgáltatás amelyre ebben a fejlődő, rohanó világban mindenképpen szükség van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: