2007-06-26 13:55:56• hírek • István Löchli

A hőség ellen

 Ásványvizet oszt a Szatmárnémeti Caritas Szervezet és a Máltai Szeretetszolgálat.

 Szatmárnémetiben a Caritas és a Máltai Szeretetszolgálat a keddi nap folyamán a város területén ásványvizet oszt a forgalmas útszakaszokon, illetve a Máltai Szeretetszolgálat egy sürgősségi sátrat állított fel, ahol az utcán összeesett vagy rosszul lett embereket tudják minél hamarabb kezelni.

Az utóbbi időszakban előfordult magas hőmérsékletekre való tekintettel, 12,00-13,00 között a Szatmárnémeti Caritas Szervezet munkatársai ásványvizet osztanak a 14-es lakónegyedben, a Neajlov sétányon, a régi kazánház előtt. Amennyiben a kánikula tovább folytatódik, akkor továbbra is szükség lesz az ilyen jellegű akciókra, ugyanis Románia szerte már 20 halálos áldozatot követelt a kánikula.

A Megyei Közegészségügyi Hatóság felkérte a megyebeli önkormányzatokat, állítsanak fel elsősegélysátrakat vagy központokat, ahol a rosszul lett lakosokat minél hamarabb kezelni tudják. Emellett az önkormányzatoknak rendszeresen ellenőrizni kell az ivóvizek minőségét, és a sürgősségi ellátást is biztosítani kell. A kánikulára való tekintettel a rendőrség is a forgalmas útkereszteződésekben forgalomirányítással fogja csökkenteni a kereszteződésekben való várakozást, ezzel csökkentve az esetleges balesetek és rosszullétek lehetőségét.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: