2013-01-08 14:59:03• hírek • Szatmár.ro

Borokkal ismerkednek az ital szerelmesei a Consult Scolarinál

A képzésen a résztvevők minőségi romániai és magyarországi borokat kóstolgatnak. A bemutatott borok között szerepelnek a Szatmár megye büszkeségének számító Nachbil borok is, amelyeket Brutler János, a pincészet vezetője mutat be a leendő borajánlóknak.

A háromnapos képzés végén a vizsgát követően a résztvevők borajánló-diplomát kapnak.

Hétfőn kezdődött és szerdán ér véget a Consult Scolari Egyesület Petei úti székhelyén az az intenzív borismereti képzés, amelyen 24 személy ismerkedik meg a minőségi borokkal és szőlőfajtákkal, valamint a legmeghatározóbb Kárpát-medencei borokkal. A képzésre az egyesület és Csengersima Község Önkormányzatának közös határon átívelő projektjének keretében kerül sor, amely a "Piac és hűtőtároló építése a határ menti gazdaság és kereskedelem fejlesztéséért" nevet viseli. A projekt nevében megadott piac alapítása és hűtőház építése mellett ugyanis a célkitűzések között szerepel számos szakmai képzés megszervezése is. Ezek közül az első a most zajló borismereti képzés, célja pedig a szatmáriak megismertetése a minőségi borokkal, segítségnyújtás a borok világában való kiigazodáshoz és egyebek mellett a borok és a gasztronómiai fogások közötti összefüggések megismerése - mondta el a Szatmár.ro-nak ifj. Szakács Imre, a Consult Scolari munkatársa.

Naponta több mint 10 fajta bort kóstolnak meg a résztvevők, akiknek a magyarországi Borkollégium szakemberei - Dr. Mészáros Gabriella és Dr. Rohály Gábor - segítenek eligazodni az ízek, minőség, ásványosság, hosszúság és egyéb, a borok szépségét meghatározó fogalmak között. A képzés anyagába belehallgatva kijelenthetjük: az ott elhangzottak nem csak a borok megszállott kedvelői számára lehetnek érdekesek.

Borajánlókat képeznek a Consult Scolarinál

A tanfolyamon résztvevők szerdán a megszerzett tudást bizonyítandó vizsgázni fognak, a sikeresen vizsgázók pedig borajánlói diplomát vehetnek át, ami alapfokú ismeretek elsajátítását bizonyítja s lehetőséget ad a továbbtanulásra is.

Az elsősorban magyarországi képzéseket tartó Borkollégium oktatói a nagy érdeklődésre való tekintettel azt tervezik, hogy állandó központot hoznak létre a Consult Scolarinál Szatmárnémetiben és további borismereti kurzusokat fognak tartani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: