2014-08-19 20:27:49• hírek • Szatmár.ro

Borkóstolás és dzsessz a PMN második napján

A Crushban kitűnő borokat lehetett kóstolgatni, a No Pardon kertjében kellemes dzsesszmuzsika szólt.

Igazán kellemes hangulatban telt a Partiumi Magyar Napok második napjának délutánja: kitőnő zene és kitűnő borok jellemezték.

18 órai kezdettel a Crush borbárban két pincészet mutatkozott be négy-négy borral. A krasznabélteki Nachbil borászatnak igazából nem is volt szüksége bemutatkozásra: a szatmáriak jól ismerik és nagyon szeretik a pincészet remek borait.

Most négy isteni nedűt lehetett megízlelni: a 2012-es Királyleánykát, a 2011-es Rajnai Rizlinget, a 2011-es Cuvée Selectiont és a 2012-es Cabernet Savignont. A borokról bővebben Szakács-Orha Imre borszakértő beszélt. Nem is kell mondanunk, sokan meg akarták kóstolni a szatmári dombokon érett szőlőből természetes úton készített borokat.

A másik pincészet több bemutatást igényelt, de hát ez nem is csoda, hiszen a Szilágy megyei Kárászteleki pincészet csak az első szüretén van túl. Boraik igen ígéretesek, a közönség érdeklődve kóstolta meg a 2013-as Királyleánykájukat, Friza fantázianevű gyöngyözőborukat, Couvéjukat és Pinot Noire rozéjukat.

19 órakor a No Pardon Pubban kezdődött rendezvény: Tasi Nóra és Juhász Zoltán dzsessz és blues koncertjét nagyon kellemes volt hallgatni.

A PMN további programja:

AUGUSZTUS 19., KEDD

Tűzoltótorony
20.00 óra - Sunday School & Kriszta koncert
21.30 óra - Hot Jazz Band (HU) koncert.

Down Town Pub
22.30 óra - Døts koncert.

AUGUSZTUS 20., SZERDA - SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÜNNEPE

Római Katolikus Székesegyház
9.00 óra - Ünnepi szentmise, celebrálja Nm. Ft. Schönberger Jenő, megyéspüspök.
10.00 óra - Koszorúzás Szent István király szobránál.

Németi Református Egyházközség gyülekezeti terme
17.00 óra - "... viselni fogjuk annak minden következményét." Az I. világháború kitörése és Magyarország. Thoroczkay Sándor ny. történelem tanár előadása a Szent István Kör szervezésében.

No Pardon Pub
19. 00 óra - Szerelem és más elmebajok - jazz koncert. Nagy Anikó és Kovács Nikolett, a Haragy György Társulat tagjai és a Funktion zenekar közreműködésével.

Tűzoltótorony
21.30 óra - Operettgála. A debreceni Csokonai Színház művészeinek előadása.

Down Town Pub
22.30 óra - Florian Acoustic koncert.

Nyerj a Szatmár.ro-val: Oszd meg a Szatmár.ro hírportál Partiumi Magyar Napokról szóló híreit a Facebook-on és megnyerheted a rendezvénnyel kapcsolatos ajándéktárgyak valamelyikét. A nyereményekről egy kicsit később tájékoztatunk, de addig is érdemes megosztani a cikkeinket, mert minden megosztás nyereményt érhet!

Kiemelt támogatók:

Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Együttműködési Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány

Aranyfokozatú támogatók:

Tarr Beton, Kreativ, Autonet-A24, Barta Ati, No Pardon Pub, Mindig Friss

Ezüstfokozatú támogatók:

Rosendahl, Farmacenter, CBA, Arnisol, Nord Star, Hotel Astoria, Pizzerie & Motel Al Capone, Ratioterm, Aquastar, Salvator, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Panatek, Hanna Konyhatechnika, Promocraft, Gerbog.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: