2014-06-17 16:00:11• hírek • Szatmár.ro

Borismereti képzést tartanak Nagykárolyban

Nemzetközileg elismert alapfokú borismereti képzést tartanak június 26-28. között a Károlyi-kastélyban. Az alapvető borismeretek mellett a résztvevők megtanulják helyesen párosítani a különböző borokat az ételekkel. Emellett megismerkedhetnek a különböző szőlőfajtákkal és borstílusokkal.

Magas színvonalú, a WSET által akkreditált alapfokú borismereti képzést tartanak Nagykárolyban június végén kezdődően. A képzést Szakács-Orha Imre, a WSET által képzett tréner tartja. Ő Londonban vizsgázott sikeresen és szerzett elsőként Romániában tréneri diplomát.

De mit is takar a sokat emlegetett WSET rövidítés? Wine and Spirit Education Trust a rövidítés jelentése, ami egy világszerte elismert szervezet a bor- és párlatkóstolás területén. A szervezet a világ 55 országában van jelen, neve pedig egyet jelent a minőségi, világszínvonalú oktatással. A WSET-nél 17 nyelven lehet vizsgát letenni, 2012-ben pedig összesen 375 ezren végezték el világ-szinten a borismereti tanfolyamok valamelyik szintjét.

Az előadások során a résztvevők megismerkedhetnek az ismeretszerző borkóstolás elméletével és technikájával, a szőlőtermesztés, borkészítés alapjaival, borvidékekkel és szőlőfajtákkal, a bor gasztronómiai vonatkozásaival és a bor etikettjével és kultúrájával is.

Többek között a következőkkel fognak foglalkozni:
- A borkóstolás kritériumai: édesség, savasság, tannin, komplexitás, gyümölcsösség, alkoholtartalom
- Helyes tárolási körülmények és a bor felszolgálása
- Bortípusok, borstílusok és borhibák
- Szőlőtermesztés és borkészítés alapfokon

A tanfolyammal kapcsolatban bővebb információkkal Szakács-Orha Imre tud szolgálni a 0751/513-159-es telefonszámon vagy a wineinb@gmail.com e-mail-címen. A hamarosan induló tanfolyamra is nála lehet jelentkezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: