2011-07-14 08:51:41• hírek • Szatmár.ro

Borbély: nincs alapja a vádaskodásnak

Teljes mértékben alaptalanok a román korrupcióellenes ügyészség állításai - jelentette ki az MTI-nek szerdán Borbély László romániai környezetvédelmi miniszter, akit a vádhatóság befolyással való üzérkedéssel gyanúsít.

A román korrupcióellenes ügyészség egy nappal korábban adott ki egy közleményt, amelyben azt írta: Ioan Ciocan Szatmár megyei üzletember 20 ezer euró értékű lakásfelújítással "vásárolta meg" a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által delegált miniszter befolyását, hogy könnyebben jusson közbeszerzési szerződésekhez. Az ügyészek szerint az ügyben Szepessy Szabolcs, Borbély személyi tanácsosa közvetített, ő szintén gyanúsított.

Borbély elmondta, hogy az elmúlt két napban Lengyelországban volt, ahol részt vett az uniós országok környezetvédelmi minisztereinek informális tanácskozásán, a vádakról a sajtóból értesült.

A miniszter rámutatott: semmi köze nincs ahhoz az ügyhöz, amelyet az ügyészség említ közleményében, a dokumentumban megfogalmazott vádak teljes mértékben alaptalanok.

Hozzátette: egy jogállamban az igazságszolgáltatásnak függetlennek kell lennie, és hagyni kell, hogy végezze a dolgát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: