2014-04-13 15:36:20• hírek • Szatmár.ro

Nagy Szabolcs az RMDSZ jelöltje a 2-es körzetben

Véget érhetnek a találgatások, hogy az RMDSZ kit indít a tavaly szeptember óta megüresedett 2-es képviselői körzetben. Az RMDSZ Szatmár megyei szervezete szombaton döntött arról, hogy a május 25-i időközi parlamenti választáson Nagy Szabolcsot indítja az Ovidiu Silaghi lemondása következtében megüresedett helyre.

„Nagy Szabolcs felkészült és lelkes fiatal tagja az RMDSZ-nek, aki nem csak azért alkalmas ennek a feladatnak az ellátására, mert helyi gyökerekkel rendelkezik, hanem főként amiatt a tudás miatt, amelyet a megyei önkormányzatnál való  munkája során szerzett meg. Ügyvezetőként pedig mélyebb betekintést kapott a megyében - és ezzel együtt a kettes körzetben - lévő településen dolgozók és élők lehetőségeibe, amelyek körét képviselőként majd ő bővítheti" - fogalmazott Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke.

A időközi választáshoz kapcsolódó sürgősségi kormányrendelet értelmében nem szükséges megszerezniük a jelölteknek az érvényes voksok több mint felét, mert az jut majd mandátumhoz, aki a legtöbb szavazatot tudja majd magáénak azok megszámlálását követően.

„A megelőlegezett bizalmat azzal fogom meghálálni, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy megnyerjük ezt a választást. Amellett, hogy számomra ez egy nagy megtiszteltetés, s egyben ugyanakkora felelősség, az RMDSZ-nek nagyon nagy lehetőség, amely erőnövekedést is jelentene a megyében" - nyilatkozta Nagy Szabolcs.

Az RMDSZ-nek május 5-ig kell hivatalosan iktatnia a jelölt dossziéját, s a kampány május 10-én kezdődik, ugyanis az időközi választásoknál minden határidő feleződik a rendes parlamenti választásokkor megszokotthoz képest.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: