2011-08-26 09:53:19• hírek • Szatmár.ro

Bonyodalmak és boldog végkifejlet Hancúr úr közreműködésével

A Tűzoltótorony parkjában csütörtök este a Harag György Társulaté volt a főszerep. A fülledt nyári estén a szatmári színészek egy fergeteges komédiát adtak elő Az anconai özvegy címmel. Az előadásra a X. Partiumi Magyar Napok keretében került sor.

Kusza szerelmi szálak, férfiruhába öltözött nők és nőnek öltözött férfik, néhol pajzán poénok és fergeteges szövegek jellemezték a commedia dell'arte előadást, amely igen-igen megnevettette a több száz szatmárit, akik a kellemes hangulatú parkban gyűltek össze.

A darab története egyszerű és könnyen megérthető, a cselekmény középpontjában egy szerelmi bonyodalom áll. Tomao, a padovai módos öregúr nős ember ugyan, de titkolt szerelemmel imádja Doralicét, a magát incselkedően kellető kurtizánt. Ráadásul újabb szerelmi szálak bonyolítják a nevettető előadást, amelynek végén minden szerelmes egymásra talál és Tomao úr furfangos szolgálója, Hancúr úr is meggazdagszik .

Az előadás rendezője Keresztes Attila, közreműködtek a Harag György Társulat színművészei: István István, Rappert Gábor, Némethy Zsuzsa, Nagy Csongor-Zsolt, Galló Ernő, Varga Andrea, Lackó Tekla, Vencz Stella; díszlet- és jelemztervező Bianca Imelda Jeremias.

A Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozata pénteken több koncerttel folyzatódik:

Augusztus 26., péntek, Újközpont

19.00 óra - A 100 Tagú Cigányzenekar koncertje.

Augusztus 26., péntek, Kossuth Kert

Nagyszínpad

19.00 óra - Sub Bass Monster koncert

20.00 óra - Transylmania koncert

22.00 óra - 4ever koncert - utcabál

Kisszínpad és környéke

21.00 óra - Karaoke verseny a Net Music zenebolt szervezésében

Látogatasd meg és like-old a Szatmár.ro Facebook oldalát!

A Partiumi Magyar Napok Támogatói

Arany fokozatú Támogatók: Tarr Beton, Autonet

Ezüst fokozatú Támogatók: Korall Klinika, Rosendahl, Dominium, Confort Design, Grup West, Opel, Chevrolet, Ger-Bog, Communitas Alapítvány, Bizmann, Second Tex, No Pardon Étterem, Poszet, SVD Bau

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: