2008-06-05 13:38:42• hírek • Czinzel László

Kezdődik a kazánházak korszerűsítése

A Szatmárnémeti Polgármesteri hivatal tulajdonában maradt kazánházépületek rendbetétele jól halad.

A Szatmárnémeti Polgármesteri hivatal tulajdonában maradt kazánházépületek rendbetétele jól halad, a haszonbérbe adott ingatlanok korszerűsítése előtt is zöld az út.

ilyes_kazanhaznezobenA használaton kívüli szatmárnémeti kazánházépületek haszonbérbe adásának folyamata a végéhez közeledik, ugyanis a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal aláírta a szerződést mintegy 17 igénylővel. Ilyés Gyula polgármester véleménye szerint rendkívüli előrelépés ez, hiszen mintegy másfél évnyi, a koncessziós versenytárgyaláson vesztes cégek rosszindulata miatti huzavona ér most véget.
 
„Annak idején azért indítottuk útjára a haszonbérbe adási folyamatot, hogy ezek a város stratégiailag fontos pontjain található épületeket hasznosítani tudjuk. Eladni nem akartuk, hiszen pont az előbb említett ok miatt Szatmárnémeti középtávú fejlesztési tervében ezekkel számolnunk kell. Mégis a jog útvesztőit kihasználva egyes cégek szabotálták az épületek rendbetételének a folyamatát. Ennek lett most vége és hamarosan megkezdődik a jelenleg használaton kívüli, koncesszió útján magánkézbe került épületek és ezek környékének korszerűsítése" - magyarázta a polgármester.
 
Hozzátette, hogy több kazánházépületet az önkormányzat megtartott saját célokra. Ezeknek az épületeknek a felújítása sikeresen halad. „Az első felújított kazánházépület a megyeszékhelyi archívumnak helyet adó kazánház volt. Ma egy újabb ilyen megvalósult beruházás helyszínét tekintettük meg a hivatal alkalmazottaival, a Bobocului utcai kazánházépületet sikerült felújítani" - jegyezte meg Ilyés. Az említett kazánházépületet egyébként saját forrásokból újította fel a hivatal, és ezentúl a Polgármesteri Hivatal raktárként használja.
 
Egyelőre csak néhány dologgal töltötték fel a raktárt, kihelyezésre váró útjelző táblák, a helyhatóság választásoknál használt urnák és polgárvédelmi eszközök találhatók benne. „Az épület felújítása során sikerült megoldanunk a kazánházépület közvetlen környékének közvilágítási problémáit is. Az épületre felszerelt lámpatestekkel ugyanis az eddig sötét tömbház-udvar ki lesz világítva esténként" - tette hozzá az RMDSZ szatmárnémeti polgármesterjelöltje, Ilyés Gyula.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: