2008-02-29 15:12:57• hírek • Szatmar.ro

Bemutatták a tervrajzot

 Ilyés Gyula polgármester a mélygarázsok kiépítésének terveiről számolt be a tanácsosoknak.

 


A mélygarázsok építése már régóta foglalkoztatja a város vezetőségét, hiszen egyre nehezebb a központban közlekedni a rengeteg autótól. 

A város költségvetéséből nem jut egy ilyen nagyszabású beruházásra, viszont egy spanyol szakértelemmel rendelkező cég elvállalja a kivitelezést. Ilyés Gyula polgármester pénteken 13 órára hívta össze a városi tanácsosokat, hogy a tervrajzot bemutassa, és a részletekről is beszámoljon.

Szatmárnémetiben két mélygarázs létrehozását tervezik, egyet a régi, egy másikat pedig az új központban. A garázs kétszintes, és körülbelül 600 férőhelyes lenne, amelynek a működését hosszú évekig a beruházó cég végezné. A parkolóhelyek egy részének használati jogát eladnák a környéken lévő cégeknek, bankoknak, hoteleknek, másik része viszont meghatározott tarifákkal közparkolóként működne.

A polgármester elmondta, a terület továbbra is köztulajdonban marad. Helyi költségvetésből finanszíroznák az elkészült munkálatok után a felszín zöldterületeinek rendbetételét. A munkálatok már nyáron elkezdődhetnek és hozzávetőlegesen két év múlva fejeződnek be. Egy ilyen mélygarázs kiépítése megoldaná a zsúfoltság problémáját, és nem csupán járhatóbbá válna a város központja, hanem esztétikai szempontból is más formát mutatna Szatmárnémeti összképe - magyarázta Ilyés.

P.A. 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: