2008-04-16 15:45:33• hírek • Szatmar.ro

18 kazánházat újítanak fel

 Befejezték a pereskedést, elkezdődhet a kazánházak korszerűsítése.

Másfél évvel ezelőtt bocsájtották licitre a kazánházak koncesszióját, de mivel két vállalat közt pereskedés alakult ki, a  munkálatok nem kezdődhettek el. Ilyés Gyula polgármester arról számolt be, végre elkezdhetik a beruházásokat, mivel a bírósági ügyek lezárultak.

 Az évek óta használatlanul álló kazánházak problémája megoldódni látszik, hiszen a napokban köttetik meg a felújításra vonatkozó szerződés a nyertes cégek és a Polgármesteri Hivatal között.

Ilyés Gyula polgármester mint mondja, 18 kazánházat fognak rehabilitálni és különböző gazdasági tevékenységekre hasznosítani. Akár autószerelő-műhely, pékség, sportpályák vagy egyéb szolgáltatásokat biztosító telephelyek is létesülhetnek.

A város különböző részei megszabadulhatnak a városképet nagyban lehangoló épületektől, és olyan létesítményekkel egészülhetnek ki, amelyek a lakosság hasznára válhatnak. Ha a szerződések aláírásra kerülnek, hamarosan a munkálatok is elkezdődhetnek, s őszre néhol már teljesen más látvány fogadja az arra járókat.

P.A. 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: