2013-02-27 07:22:32• hírek • Blikk.hu

Plágiumvád Radics Gigi versenydala ellen

Mi a közös Radics Gigi magyar és Paula Seling román énekesnőben? Egy olvasó-riporterünk szerint a daluk refrénje.

Lapunk figyelmét egy olvasónk hívta fel az említett román sztár Timpul című, 2003-ban íródott slágerére, amely hangulatában, de a laikus hallgatók szerint még a dallamában is kísértetiesen hasonlít Radics Gigi Úgy fáj című eurovíziós versenydalához, legalábbis annak refrénjéhez.

- Egy fórumban lettem figyelmes a dalra, oda linkelte valaki a videomegosztón található számot, ám amikor alig tíz perc múlva másodszor is rá akartam kattintani, már törölték a hozzászólást. Igazából azért háborít fel a dolog, mert ha - mondjuk ki nyugodtan - a papírformának megfelelően Gigi megnyeri a magyar versenyt, nemzetközi szinten válunk nevetségessé, hiszen egyértelműen hasonlít a két dal refrénje - árulta el Róbert, aki hobbizenész, és évek óta lelkes rajongója az Eurovíziós Dalfesztiválnak.

Miután a szerkesztőségünkben többen is meghallgatták a dalt, és egyértelműen hasonlóságot véltek felfedezni a Timpul és az Úgy fáj között, szakértőhöz fordultunk, aki előbb lekottázta nekünk a két szám refrénjét, majd kijelentette: a két dallam valóban összecseng.

- A két dal refrénjének dallamvezetése szinte teljesen ugyanaz, a ritmusa különbözik - árulta el a komolyzenészként végzett szakértőnk.

A teljes terjedelmű cikk itt olvasható.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: